Liderul deputaţilor PSD, despre plecările din partid: Majoritatea parlamentară PSD-ALDE va rezista

Liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a declarat, luni, că PSD-ALDE încă are majoritate parlamentară, amintind că există şi un protocol de colaborare cu UDMR. Afirmaţia vine în contextul demisiilor mai multor parlamentari social-democraţi care ulterior s-au înscris în Pro România.

1694 afișări
Imaginea articolului Liderul deputaţilor PSD, despre plecările din partid: Majoritatea parlamentară PSD-ALDE va rezista

Liderul deputaţilor PSD despre plecările din partid: Majoritatea parlamentară PSD-ALDE va rezista

Liderul deputaţilor PSD Daniel Suciu a declarat, luni, în contextul în care patru parlamentari au demisionat din partid, că coaliţia de guvernare se bazează pe ALDE şi pe UDMR.

„Majoritatea parlamentară este cea pe care o ştiţi cu toţii şi, paradoxal, şi cei din Opoziţie. PSD-ALDE, având în vedere şi acel protocol de colaborare parlamentară cu UDMR, nu s-a întâmplat decât cu o singură execepţie ca această coaliţie să nu reuşească să treacă legi importante, fie ele organice sau ordinare, în Parlament. Ne bazăm pe cei peste 140 - 144 acum de parlamentari PSD, pe cei 19 deputaţi de la ALDE”, a declarat liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu, întrebat fiind dacă PSD-ALDE mai are majoritate la Camera Deputaţilor.

Chestionat dacă are cunoştinţă despre motivele pentru care cei patru deputaţi au plecat din PSD, Suciu a precizat că plecările acestora vin în contextul relaţiei de pietenie cu fondatorul Pro România, Victor Ponta.

„Domnul Mocioalcă a avut şi are o relaţie extrem de apropiată cu domnul Victor Ponta, dacă nu mă înşel, îi leagă şi o relaţie de rudenie. Oarecum, ne aşteptam la acest lucru. Dl. Spânu este coleg şi prieten cu dl. Mocioalcă. prin urmare, alegerea a fost naturală. Iar chestiunile care ţin de discuţiile care au loc în anumite filiale au loc aici în Camera Deputaţilor. De cei doi din Braşov mă referam că discuţiile sunt la nivelul filialelor. (...) Veţi vedea că această majoritate parlamentară va rezista, va funcţiona, nu va da greş”, a explicat Suciu.

Deputaţii Ion Mociolcă, Ion Spânu, Mihai Valentin Popa şi Mihai Mohaci au demisionat, luni, din PSD şi s-au înscris în partidul Pro România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici