Liderul grupului ALDE din PE despre Becali: Îl vom educa un pic, UE este comunitatea valorilor ce trebuie respectate

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat marţi , la lansarea cărţii sale "Ieşirea din criză", că europarlamentarul George Becali va trebui "educat un pic" deoarece UE este o comunitate a valorilor care apără societatea împotriva discriminării şi a xenofobiei.

141 afișări
Imaginea articolului Liderul grupului ALDE din PE despre Becali: Îl vom educa un pic, UE este comunitatea valorilor ce trebuie respectate

Guy Verhofstadt (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Guy Verhofstadt a fost întrebat, la lansarea cărţii tradusă în limba română "Ieşirea din criză. Cum poate Europa salva lumea", cum vede intrarea lui George Becali în PNL, în contextul în care a vorbit despre calea europeană, iar europarlamentarul român este un politician "campion la declaraţii rasiste şi xenofobe".

"Avem diferite tipuri de parlamentari în PE, este normal, aceasta este democraţia. În Parlamentul European îi regăsim pe toţi, de la stânga la dreapta, de la conservatori la cele mai progresive forţe, de la eurosceptici la proeuropeni. Acesta este Parlamentul European. Parlamentul este traducerea diferitelor tendinţe pentru care lupţi în societate. Eu cred că, şi vreau să vorbesc despre conţinut mai mult decât despre altceva, Uniunea Europeană este cea mai bună garanţie împotriva acestor forme de discriminare. În tratatele noastre, noi avem un întreg sistem, proceduri pentru a contracara toate tipurile de discriminare, xenofobie din interiorul Uniunii Europene. Avem comisari care se ocupă cu asta, fac rapoarte în fiecare ţara indicată, care sunt schimbările pe care ţările trebuie să le facă pentru ca aceste valori să fie respectate", a susţinut liderul ALDE.

De asemenea, Verhofstadt a precizat că în cazul lui George Becali, acesta va trebui educat în privinţa valorilor europene. "UE este o comunitate a valorilor şi împing foarte tare Comisia Europeană şi alte instituţii europene pentru a-şi lua în serios obiectivele. (...) Îl vom educa un pic", a mai comentat liderul ALDE.

Coaliţia Antidiscriminare din România le-a adresat un apel politic liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu în care le cere să reanalizeze oportunitatea candidaturii la parlamentare a lui George Becali din partea USL, apreciind că acesta este un "politician misogin, homofob şi rasist".

Conducerea PNL a decis luni începerea negocierilor pentru un acord politic cu PNG, condus de Gigi Becali şi cu PNŢCD-aripa Ciorbea, în contextul alegerilor parlamentare din decembrie, a anunţat preşedintele liberalilor, Crin Antonescu.

El a spus că dacă aceste discuţii vor fi finalizate cu succes, iar PNG va susţine candidaţii USL, Becali va trebui să se înscrie într-un partid din USL, pentru a candida.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că George Becali va candida din partea USL într-un colegiu din Sectorul 6, acelaşi în care va candida şi Dan Diaconescu, aliatul PDL, el afirmând că Becali va câştiga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici