Liderul liberal Alina Gorghiu: Preşedintele Klaus Iohannis nu a impus nicio decizie în PNL, doar a lăudat public reforma

Liderul liberal Alina Gorghiu a spus, luni seara, că relaţia partidului său cu preşedintele Klaus Iohannis este "una perfect instituţională" şi că şeful statului nu a impus nicio decizie în PNL, doar a lăudat public reforma făcută.

318 afișări
Imaginea articolului Liderul liberal Alina Gorghiu: Preşedintele Klaus Iohannis nu a impus nicio decizie în PNL, doar a lăudat public reforma

Liderul liberal Alina Gorghiu: Preşedintele Klaus Iohannis nu a impus nicio decizie în PNL, doar a lăudat public reforma (Imagine: Ciprina Sterian/ Arhiva Mediafax Foto)

"Relaţia cu preşedintele Iohannis este una perfect instituţională, nimic mai mult. Nu a impus nicio decizie în PNL, nu a criticat nicio decizie în PNL, dimpotrivă, singurul lucru pe care l-a lăudat public a fost faptul că s-a făcut reformă în PNL şi că s-au făcut aceşti paşi în limitele constituţionale", a declarat Gorghiu, la Antena 3.

De asemenea, copreşedintele PNL a insistat că nu există "niciun fel de impunere" şi că liberalii au înţeles că este vorba despre ei în declaraţiile preşedintelui pentru că nu au avut candidaţi cu dosare penale.

"Pe mine mă surprinde că văd că se dezvoltă nişte mituri pe care este foarte greu să le demontezi dat fiind faptul că la un moment dat Traian Băsescu controla un partid politic din România şi le impunea de dimineaţă, la prânz şi seara, chiar prin declaraţii publice, tot felul de teme. Ar fi păcat să mutăm umbra şi necazul în cârca PNL", a mai spus ea.

Klaus Iohannis a declarat luni că unele partide au impus criterii de integritate pe care le-au respectat, în timp ce alte partide doar au mimat reforma şi că alegătorii trebuie să decidă cine are dreptate.

"Insist pe criteriul integrităţii. Este extrem de important. Dacă ne referim la alegerile care tocmai au trecut, alegerile locale. Administraţie se poate învăţa, politica se poate învăţa, integritatea însă nu. Un politician ori este integru, ori nu este integru, iar pentru o comunitate este foarte important să aleagă un om integru, indiferent dacă vorbim de alegeri locale sau alegeri parlamentare", a explicat şeful statului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici