Liderul PCM Covasna vrea arborarea drapelului Ţinutului Secuiesc în Parlamentul României

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, va solicita parlamentarilor UDMR din secuime să iniţieze arborarea drapelului Ţinutului Secuiesc în Parlament, alături de cel al României şi de cel al Uniunii Europene.

38 afișări
Imaginea articolului Liderul PCM Covasna vrea arborarea drapelului Ţinutului Secuiesc în Parlamentul României

Sâmbătă, a avut loc adunarea aleşilor locali din Ţinutul Secuiesc organizată la Odorheiu Secuiesc, de CNS (Imagine: Haaz Sandor)

Preşedintele organizaţiei judeţene a PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX că va discuta cu parlamentarii UDMR din secuime şi le va cere să propună ca în Parlamentul României să fie arborat, alături de drapelul României şi al Uniunii Europene, şi steagul Ţinutului Secuiesc, adoptat la sfârşitul săptămânii trecute la adunarea organizată de CNS, la Odorheiu Secuiesc.

Potrivit sursei citate, în prezent, în Parlamentul României, sunt 16 deputaţi şi senatori UDMR din Ţinutul Secuiesc care ar putea să iniţieze acest lucru.

"Consider că, dacă statul român respectă minorităţile naţionale, prin arborarea acestui drapel poate dovedi acest lucru. Ar fi un prim pas pe calea dialogului", a explicat Kulcsar Terza Jozsef.

Liderul PCM Covasna a menţionat că, în cazul în care parlamentarii UDMR nu vor face niciun pas în acest sens, se va adresa cu o cerere conducerii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Kulcsar Terza a afirmat că steagul secuiesc este arborat pe mai multe instituţii din secuime, adăugând că PCM a respectat întotdeauna legile ţării.

Sâmbătă, adunarea aleşilor locali din Ţinutul Secuiesc organizată la Odorheiu Secuiesc, de CNS, a adoptat o declaraţie privind reforma administrativă şi şase proiecte de hotărâri, printre care şi cele referitoare la adoptarea simbolurilor Ţinutului Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici