Liderul PDL Mureş este împotriva "Tatălui Nostru" adaptat pentru campanie

Preşedintele PDL Mureş, Dorin Florea, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că va rupe cu mâna lui foaia de campanie în care apare varianta rugăciunii "Tatăl Nostru" adaptată de fiicele unui candidat PDL din Târgu Mureş, apreciind că "e vremea în care poezii pot să facă toţi nărozii".

403 afișări
Imaginea articolului Liderul PDL Mureş este împotriva "Tatălui Nostru" adaptat pentru campanie

Liderul PDL Mureş, Dorin Florea, este împotriva "Tatălui Nostru" adaptat pentru campanie (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat cum apreciază iniţiativa includerii textului într-o broşură de campanie a candidaţilor PDL din Târgu Mureş, Florea a spus că el este creştin, iar rugăciunile nu trebuie pângărite.

"O privesc ca o oarecare prostie, pentru că rugăciunile sunt nişte lucruri care nu trebuie pângărite. E de neacceptat. L-am întrebat pe domnul Mihoc şi mi-a spus că nu ştie cine i-a făcut această dedicaţie. E vremea în care poezii pot să facă toţi nărozii, dar nu cu cele sfinte. Aşa că eu vă spun, ca om care sunt creştin şi nu-mi bat joc de cele sfinte, nu ştiu dacă apare undeva. Dacă apare undeva, o să rup foaia cu mâna mea", a declarat Dorin Florea.

Candidatul Nicu Mihoc, ale cărui fiice au adaptat rugăciunea pentru campania electorală, a declarat însă, marţi, că îşi asumă poezia şi că nu o consideră o blasfemie.

"Îmi asum poezia. Nu o retragem. Jumătate din tirajul revistei a fost deja distribuit", a spus el.

Fiicele candidatului PDL la Camera Deputaţilor în colegiul 1 din Târgu Mureş, actorul Nicu Mihoc, au adaptat textul rugăciunii "Tatăl Nostru" pentru campania electorală a acestuia, textul regăsindu-se în foaia de campanie a candidaţilor PDL din Târgu Mureş.

Textul adaptat al rugăciunii se regăseşte în foaia de campanie a candidaţilor PDL pentru colegiile din Târgu Mureş, intitulată "Echipa antistres", fiind conceput de către fiicele unuia dintre candidaţi, actorul Nicu Mihoc:

"Tatăl nostru care eşti în PDL,

Sfinţească-se candidatura ta;

Vie deputăţia ta,

Facă-se voia noastră

Precum în politicianism să nu fie

Şi să nu faci pe pământ.

Pâinea noastră cea de toate zilele

Dă-ne-o nouă astăzi

Căci îţi vom ierta şi noi păcatele tale,

Precum ne vei răsplăti şi tu pe noi...",

este textul semnat de Silvana şi Mădălina Mihoc.

"A fost ideea fiicei mai mari, Mădălina, care are 18 ani, acum votează prima dată. Silvana are 13 ani şi jumătate. Le-am zis să scrie un material despre mine... şi Mădălina a zis ce să scriu, că eşti cel mai bun tată. Şi a găsit ceva care să ne distreze. Ambele fete sunt credincioase", a declarat Mihoc.

Nicu Mihoc este un actor cunoscut în Târgu Mureş, fost director artistic al Teatrului Naţional din municipiu. Printre ultimele sale apariţii se numără un rol secundar în "Restul e tăcere", de Nae Caranfil, respectiv cel al lui Anton Volbură, cel care rosteşte ultima replică - "restul e tăcere".

Mihoc a fost desemnat de PDL să candideze în colegiul 1 Târgu Mureş pentru Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici