Liderul PSD Turnu Severin, despre şeful PSD Mehedinţi: Conduce partidul dictatorial şi la judeţ doarme

Liderul PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, l-a atacat dur, miercuri, pe şeful interimar al organizaţiei judeţene PSD, Aladin Georgescu, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, spunând că acesta conduce partidul "dictatorial", iar la nivelul administraţiei judeţene "doarme".

1180 afișări
Imaginea articolului Liderul PSD Turnu Severin, despre şeful PSD Mehedinţi: Conduce partidul dictatorial şi la judeţ doarme

Marius Screciu (Imagine: Justin Stavaru/Mediafax Foto)

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, preşedintele PSD Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, care este şi consilier local al municipiului Drobeta Turnu Severin, l-a atacat pe preşedintele interimar al organizaţiei judeţene a PSD, Aladin Georgescu, preşedinte şi al Consiliului Judeţean Mehedinţi, atât pe linie politică, dar şi administrativă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Screciu susţine că judeţul Mehedinţi a primit o sumă mică de bani la ultima rectificare bugetară a Guvernului, suma fiind mai mică de patru, respectiv şapte ori decât judeţe precum Covasna şi Harghita, din cauza faptului că preşedintele CJ Mehedinţi "nu este primit la Guvernul României" să discute problemele judeţului.

"Nu este posibil ca judeţe mai mici şi care nu au problemele noastre, cum sunt de exemplu Covasna, Harghita, să aibă de patru sau de şapte ori mai mulţi bani ca judeţul Mehedinţi. Asta arată, din punctul meu de vedere, incompetenţa celor care ne conduc, faptul că domnul Aladin Georgescu a ajuns vremelnic pe o funcţie de conducere în judeţul Mehedinţi nu este pregătit, nu este dispus să discute cu Guvernul României, nu este, presupun, primit să vorbească la Guvernul României să rezolve aceste probleme ale judeţului. Este clar că o componentă a zonei de administraţie este dată şi de zona politică. Ori, dacă tu nu ai acces să discuţi cu Guvernul României, nu te implici, nu vrei, înseamnă că noi ca şi judeţ avem o problemă. Este o pălărie prea mare pentru el Consiliul Judeţean, dar acest lucru se reflectă asupra judeţului", a mai declarat Marius Screciu.

Şeful organizaţiei municipale a PSD a arătat că preşedintele PSD Mehedinţi nu s-a implicat nici în gestionarea problemelor angajaţilor din cea mai mare unitate economică din Mehedinţi, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare, care au protestat de mai multe ori în faţa Palatului Administrativ din Drobeta Turnu Severin, nemulţumiţi că nu primesc bani pentru salarii de la Guvern.

"Am primit (n.r. - PSD Mehedinţi) în 2012 sute de mii de voturi de la mehedinţeni, le suntem datori cu rezolvarea acestor probleme, le suntem datori cu puncte de vedere, cu implicare, ori din păcate, în acest moment, conducerea judeţului doarme(…). Nu este normal ca domnul Aladin Georgescu să stea cu capul ascuns în nisip ca un struţ, iar problemele judeţului să se agraveze şi noi să nu găsim soluţii pentru a le rezolva", a mai declarat Marius Screciu în cadrul conferinţei de presă.

Din perspectivă politică, Aladin Georgescu este acuzat de Marius Screciu de faptul că ar conduce "dictatorial" organizaţia judeţeană, acesta susţinând că în ultimele zece luni Biroul Politic Judeţean a fost convocat o singură dată.

"În momentul de faţă, în PSD Mehedinţi nu conduce decât un singur om, şi conduce dictatorial, fără să se consulte cu colegii. Este vorba despre domnul Aladin Georgescu. Nu avem întâlniri specifice unui partid, deciziile atât la Consiliul Judeţean, cât şi la partid le ia singur", a conchis Marius Screciu.

Într-un comunicat remis presei, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, îşi exprimă "supărarea faţă de declaraţiile colegului său Marius Screciu.

"În primul rând îmi exprim supărarea că un membru marcant al Partidului Social Democrat Mehedinţi critică politicile Guvernului României şi se află într-o gravă eroare deoarece prin H.G. nr 14/2015 privind repartizarea pe unităţi administrativ teritoriale a sumelor din cota de 18,5% din impozit pe venit şi a sumelor defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale, judeţul Mehedinţi a primit suma de 145.000 lei. Cele 66 de comune, oraşe şi municipii din judeţ au primit suma totală de 84.000 lei, cu 27.000 lei mai mult decât în anul 2014. Sumele alocate în anul 2015 pentru judeţul Mehedinţi au situat judeţul pe locul 5 pe ţară", a explicat preşedintele CJ Mehedinţi.

Potrivit acestuia, urmare a rectificării bugetare, a fost alocată suma de 3322.000 lei, sumă repartizată comunelor astfel încât toate unităţile administrativ teritoriale din judeţ să aibă cel puţin venituri la nivelul alocării iniţiale pentru 2014.

"Un număr de 12 localităţi, care au primit mai puţin în 2015 faţă de alocarea iniţială din 2014 au primit în urma recentei rectificări bugetare sume care să le aducă la nivelul alocării iniţiale din 2014. Unde-i lege, nu-i tocmeală", spune Aladin Georgescu.

În privinţa atacurilor aduse de către "colegul şi prietenul" său, Marius Screciu, Aladin Georgescu spune că acesta "este sfătuit prost de către oamenii din spatele său". Georgescu adaugă că refuză să răspundă acestor atacuri, "singura explicaţie fiind aceea că a intrat (n.r. - Marius Screciu) în campania pentru alegerile de preşedinte al PSD Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici