Liderul social-democraţilor PE: Opoziţia nu a cerut aplicarea de sancţiuni României

Liderul grupului S&D din PE, Hannes Swoboda, a declarat că nu este adevărat faptul că opoziţia ar fi cerut UE să aplice sancţiuni României.

270 afișări
Imaginea articolului Liderul social-democraţilor PE: Opoziţia nu a cerut aplicarea de sancţiuni României

Liderul social-democraţilor PE: Opoziţia nu a cerut aplicarea de sancţiuni României (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este pur şi simplu neadevărat că opoziţia ar fi cerut Uniunii Europene să aplice sancţiuni împotriva României", a declarat Swoboda, potrivit unui comunicat al PSD remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Liderul S&D a făcut apel la responsabilii PPE - nominalizându-l pe liderul de grup, Joseph Daul - să nu mai acuze opoziţia de acest lucru.

"România trece printr-o perioadă dificilă şi este răspunderea noastră comună să susţinem poporul român, prin tot ce ţine de noi. De aceea, îi solicit comisarului european pentru politica regională, domnul Johannes Hahn, să se asigure că fondurile structurale sunt distribuite cât mai eficient, pentru a răspunde nevoilor reale ale oamenilor", se arată în declaraţia lui Swoboda.

El susţine că evoluţiile recente din România pun sub semnul întrebării aceste principii fundamentale. "Acest lucru este inacceptabil pentru noi şi, împreună cu celelalte grupuri politice din PE, ar trebui să cerem Guvernului României să pună capăt comportamentului antidemocratic", a mai spus el.

USL face demersuri în Parlamentul European pentru ca grupurile S&D şi ALDE să propună discutarea situaţiei politice din România şi o Rezoluţie a PE pe această temă.

PDL a susţinut că demersul USL atacă stabilitatea şi credibilitatea internaţională a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici