Liderul socialiştilor europeni: Declaraţiile lui Băsescu la adresa Gabrielei Firea sunt dincolo de limita decenţei

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa Gabrielei Firea sunt provocatoare şi inflamatorii, iar sugestia că soţul acesteia ar putea "să dispară" este dincolo de limita decenţei, a afirmatt, marţi, liderului socialiştilor europeni, Serghei Stanişev.

179 afișări
Imaginea articolului Liderul socialiştilor europeni: Declaraţiile lui Băsescu la adresa Gabrielei Firea sunt dincolo de limita decenţei

Serghei Stanisev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Serghei Stanişev a condamnat "cu fermitate" declaraţiile făcute într-o emisiune TV de preşedintele României, Traian Băsescu, referitoare la senatoarea Gabriela Firea şi la soţul acesteia, calificându-le drept "provocatoare şi inflamatorii". Astfel de declaraţii "nu-şi au locul într-o democraţie modernă", a spus Stanişev, potrivit unui comunicat al PES.

"Ameninţările lui Băsescu pun sub semnul întrebării respectul său pentru un proces politic şi juridic adecvat. Sugestia că soţul unui politician ar putea 'să dispară' este dincolo de limitele decenţei şi nu există loc pentru asemenea comentarii în România şi în Uniunea Europeană", a mai precizat preşedintele PES.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Realitatea Tv, că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului".

"E o prostie ce spune ( Gabriela Firea, nr). Nu te poţi lua după o doamnă a cărei instruire este rezultată din citit de pe prompter vreo zece ani. Trebuie să ştii puţin drept. Acolo a fost o cumpărare cinstită, cu credit luat de la o firmă care a anunţat că vrea să vândă pământul, la un preţ care e preţul pieţei", a comentat şeful statului.

Preşedintele a mai arătat că, dacă sunt suspiciuni, asigură de faptul că şi el şi fiica sa stau la dispoziţia Parchetului pentru orice investigaţie.

"Eu susţin că este o achiziţie absolut corectă, pentru că nu a avut niciun intermediar la mijloc, nu a fost nimic care să ţină de primărie, de prefectură, pur şi simplu, a fost vânzare - cumpărare între două persoane private, fiica mea şi italianul", a mai declarat Traian Băsescu.

Referindu-se la senatorul PSD Gabriela Firea, preşedintele a spus că şi acum poate spune că aceasta este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist".

"Mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului ei, unde e primar. Că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu e atentă. Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici