Liliana Mincă este oficial candidatul PC în Colegiul 19

Biroul Politic al PC a decis, marţi, ca Liliana Mincă, fost director general al Loteriei, să fie candidatul partidului la alegerile parţiale din Colegiul 19, pentru locul rămas vacant în Camera Deputaţilor în urma demisiei Danielei Popa, a anunţat preşedintele conservator, Daniel Constantin.

18 afișări
Imaginea articolului Liliana Mincă este oficial candidatul PC în Colegiul 19

Liliana Mincă este oficial candidatul PC în Colegiul 19 (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Constantin a precizat că această decizie a PC va fi adusă la cunoştinţa PSD deoarece conservatorii sunt în alianţă cu social-democraţii şi trebuie să existe un candidat comun al Alianţei PSD+PC înregistrată la Tribunal.

El a spus că PC va cere şi sprijinul PNL pentru candidatura Lilianei Mincă, deoarece liberalii au declarat public că vor susţine candidatul Alianţei PSD+PC în Colegiul 19.

Aceasta va fi o temă de discuţie la întâlnirea pe care conducerea PC o va avea cu conducerea PSD în această săptămână, a mai arătat Constantin.

Purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă, a adăugat că PC apreciază declaraţii publice ale liderilor PSD care spun că este normal ca PC să-şi desemneze un candidat pentru Colegiul 19.

Primarul Sectorului 4, în care se află Colegiul 19, Cristian Popescu Piedone, prim-vicepreşedinte PC, a declarat că organizaţia Bucureşti va pune la dispoziţia candidatei Liliana Mincă toată logistica de care va avea nevoie în confruntarea electorală. El a adăugat că PC nu-şi va schimba decizia de a o susţine pe Liliana Mincă, chiar dacă PSD nu va fi de acord să o susţină şi va merge singur în aceste alegeri.

Data propusă pentru organizarea alegerilor parlamentare parţiale în Colegiul 19, pe locul de deputat rămas vacant în urma demisiei Danielei Popa (PC), este 25 aprilie şi a fost inclusă într-un proiect de hotărâre de guvern, care este discutat în şedinţa de marţi a Executivului.

Daniela Popa a demisionat din Parlament la 1 februarie, după ce a fost numită în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

Alegerile parţiale pentru ocuparea locului vacant în Camera Deputaţilor trebuie să fie organizate în cel mult trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial a hotărârii Camerei prin care se constată încetarea mandatului de deputat.

Surse din PC au declarat, în 10 februarie, pentru MEDIAFAX, că Liliana Mincă, fost director general al Loteriei Române, va fi candidatul PC la alegerile din Colegiul 19 Bucureşti pentru locul de deputat rămas vacant în urma demisiei Danielei Popa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici