Lista Cabinetului Negoiţă a ajuns la Parlament

Lista Cabinetului propus de premierul desemnat Liviu Negoiţă a ajuns la Camera Deputaţilor, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Camerei, Roberta Anastase, arătând că va face demersurile necesare pentru ca Birourile Permanente ale celor două Camere să se reunească marţi.

58 afișări
Imaginea articolului Lista Cabinetului Negoiţă a ajuns la Parlament

Preşedintele Camerei, Roberta Anastase (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"O să solicit prin Secretariatul General să facă demersuri şi la Senat pentru ca marţi să se reunească Birourile Permanente ale Camerei şi Senatului", a spus Anastase, arătând că, potrivit Regulamentului, convocvarea Birourilor se face prin acordul celor doi preşedinţi ai Camerelor.

Anastase a afirmat că preşedintele Senatului, Mircea Geoană, se află în concediu de odihnă, această precizare fiind făcută publică la şedinţa de luni a conducerilor celor două Camere legislative.

"Sper ca mâine, la ora 13.00-14.00, să se convoace Birourile Permanente reunite. Potrivit Regulamentului, această convocare se face prin acordul celor doi preşedinţi, am înţeles azi că unul este în concediu de odihnă, domnul Geoană, care este puţin ocupat. O să solicit, prin Secretariatul General, astfel încât la Senat să fie înaintată propunerea de convocare celui desemnat să-i ţină locul domnului Geoană", a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Roberta Anastase a calificat hotărârea PSD de a nu participa la procedura de învestire a noului guvern drept "o decizie absolut iresponsabilă". "Atât timp cât România are nevoie de un guvern, bătătlia politică se duce în altă parte, nu pentru guvern", a opinat ea.

Premierul desemnat, Liviu Negoiţă, a anunţat că a transmis Parlamentului o listă de Guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniştrii interimari ai PDL, dar şi de Gabriel Oprea (grupul independenţilor), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, şi Cristian Irimie, la Sănătate.

Lista Guvernului propus de Liviu Negoiţă îi include pe:

Vasile Blaga (Dezvoltare şi Turism),

Daniel Funeriu (Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport),

Gabriel Oprea (Administraţie şi Interne), Gheorghe Pogea (Finanţe),

Mihai Şeitan (Muncă),

Radu Berceanu (Transporturi şi Comunicaţii),

Valeriu Tabără (Agricultură),

Adriean Videanu (Economie şi Comerţ),

Anton Cristian Irimie (Sănătate),

Mihai Stănişoară (Apărare),

Cătălin Predoiu (Justiţie),

Bogdan Aurescu (Externe),

Sulfina Barbu (Mediu) şi

Theodor Paleologu (Cultură).

Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, după BPN, că parlamentarii social-democraţi nu participă la procedurile legate de învestirea Guvernului Negoiţă, pentru a nu legitima, prin prezenţa lor, "parodia" pregătită din nou de preşedintele Traian Băsescu, după cea a Cabinetului Croitoru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici