LIVE TEXT Scandal în miez de noapte la Parlament. AUR închide şedinţa înainte să fie ales preşedintele Camerei Deputaţilor

  • Decanul de vârstă al Camerei Deputaţilor Lucian Feodorov (AUR), care a prezidat şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor, de luni, a închis şedinţa fără să o declare legal constituită această Cameră a Parlamentului.
  • După certuri între parlamentari, Feodorov a declarat Camera legal constituită.
  • Ibrahim Hussein, deputat din partea minorităţii turce, a fost desemnat să prezideze şedinţa, după ce primii decani de vârstă de la AUR au părăsit sala.
  • Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni noaptea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, la capătul unei şedinţe cu scandal.
14612 afișări
Imaginea articolului LIVE TEXT Scandal în miez de noapte la Parlament. AUR închide şedinţa înainte să fie ales preşedintele Camerei Deputaţilor

Scandal în miez de noapte la Parlament

UPDATE 02:27 Ludovic Orban a fost ales preşedinte al Camerei Deputaţilor

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost ales, luni noaptea, preşedinte al Camerei Deputaţilor, la capătul unei şedinţe cu scandal, în care AUR a părăsit sala, motivând că este foarte târziu. Şedinţa de constituire a început luni, la ora 12.

UPDATE 01:03 Şedinţa se reia după mai bine de 50 de minute de pauză

UPDATE 00:55 Deputaţii au votat prelungirea zilei de lucru să aleagă preşedintele Camerei şi Biroului Permanent

Deputaţii au votat, cu un minut înainte de miezul nopţii, prelungirea zilei de lucru pentru a putea fi ales preşedintele Camerei Deputaţilor şi Biroul Permanent, după ce a fost numit un alt preşedinte de şedinţă, în urma părăsirii sălii de către Lucian Feodorov, de la AUR.

UPDATE 00:18 Şedinţa se suspendă pentru 20 de minute

Lucian Feodorov, în vârstă de 78 de ani, deputat AUR, care a prezidat şedinţa de constituire a Camerei Deputaţilor a închis şedinţa fără să declare constituită Camera Deputaţilor.

Feodorov a spus că „e cam târziu şi încă e la muncă (aproape de ora 23.30 – n.r.)” şi că în mod normal toţi au „o durată de muncă”, nu „stăm non stop”, apoi a închis şedinţa fără să declare camera legal constituită.

Au urmat vociferări din partea deputaţilor PNL şi USR PLUS, dar şi din partea celor de la PSD, care au cerut constituirea legală a Camerei Deputaţilor, pe procedură, pentru că altfel jurământul parlamentarilor ar fi trebuit reluat.

Copreşedintele AUR, George Simion a ameninţat, la un moment dat, că va părăsi sala de plen împreună cu toţi deputaţii AUR, acuzând PSD că şi-a dat mâna cu PNL „ca să îl înscăuneze pe Ludovic Orban preşedinte în noaptea asta”.

Alfred Simonis (PSD) a replicat, spunând că va candida împotriva lui Ludovic Orban (PNL) şi ar fi ciudat dacă ar candida ca să nu se voteze, cum a sugerat George Simion.

În cele din urmă, Lucian Feodorov a declarat legal constituită Camera Deputaţilor, apoi a părăsit sala.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici