Liviu Dragnea, despre Augustin Lazăr: Crede că prin trimiterea acestui dosar al Revoluţiei acoperă nenorocirea?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat luni că România are o mare problemă dacă la 30 de ani de la Revoluţie procurorul general este o persoană acuzată că a refuzat eliberarea unui disident, susţinând că trimiterea în judecată a dosarului Revoluţiei nu acoperă nenorocirea de la Aiud.

1435 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, despre Augustin Lazăr: Crede că prin trimiterea acestui dosar al Revoluţiei acoperă nenorocirea?

Liviu Dragnea, despre Augustin Lazăr: Crede că prin trimiterea acestui dosar aş Revoluţiei acoperă nenorocirea?

"Au fost totuşi speranţe mari la Revoluţie, nu am fost participant, mă rog, ca orice român care a stat în casă, totuşi procurorul general al României, nu am nimic cu acest om, nu am zis despre el nimic, totuşi e greu să spui că nu ai făcut poliţie politică, argumentele sunt scrise de hastagisti. (...). Poate tinerii nu ştiu, noi am trăit acele vremuri, credeţi că cineva decidea ăsta pleacă asta nu? Avea comandă. De la Securitate şi partid, astea erau cele două structuri", a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

"În 2019, procurorul general să fie un asemenea om, avem o mare poblemă. Dacă tot spui că esti anticomunist...de ce îl ţii pe acest om (n.r.: Iulius Filip)? Această mizerie, crede că cu trimiterea acestui dosar acoperă nenorocirea? Sau e cum spun alţii că nici după grozăvia lui nu-l demite pentru că familia sa (n.r.: familia lui Klaus Iohannis) are un dosar la instituţia aia. Ce ar trebui să mai apară ca să îl dea jos? (...) Poate să îl propună domnul Toader din nou...", a mai spus liderul PSD.

Augustin Lazăr a anunţat luni că procurorii Secţiei militare din Parchetul General au trimis în judecată dosarul Revoluţiei din decembrie 1989, în care Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus au fost inculpaţi pentru infracţiuni contra umanităţii.

Miercuri, Augustin Lazăr, căruia din ce în ce mai multe personalităţi şi politicieni îi cer să-şi retragă candidatura, va susţine interviul în faţa lui Tudorel Toader pentru un nou mandat. E prima dată când procurorul poate răspunde faţă în faţă acuzaţiilor că a refuzat să-l elibereze pe Iulius Filip, disidentul condamnat şi încarcerat în anii '80 la Aius, acolo unde Lazăr era preşedinte al Comisie de eliberări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici