Liviu Dragnea, despre recomandarea CE de reducere a cheltuielilor: Ne tot arată cartonaşe galbene. E incorect, vrem să fim lăsaţi să dezvoltăm România

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, marţi, că România primeşte cartonaşe galbene şi atenţionări de la Comisia Europeană, el menţionând că acestea sunt incorecte şi că nu acesta este modul în care trebuie procedat cu un stat membru.

1514 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea, despre recomandarea CE de reducere a cheltuielilor: Ne tot arată cartonaşe galbene. E incorect, vrem să fim lăsaţi să dezvoltăm România

Liviu Dragnea: Comisia Europeană ne tot arată cartonaşe galbene. E incorect, vrem să fim lăsaţi să dezvoltăm România (Imagine: Marian Ilie/ Mediafax Foto)

Solicitat să comenteze faptul că CE a dat o recomandare de reducere a cheltuielilor şi pentru 2017 cu 0,5% din PIB, Dragnea a răspuns: „Când state mari au sărit peste deficitul de 3% nu a fost nicio reacţie de la CE.  În România, când nici măcar nu se pune problema să depăşim deficitul de 3%, ne tot arată cartonaşe galbene sau ne atenţionează”.

„Programul de guvernare va fi pus în practică, deficitul nu va fi depăşit, în schimb vrem să fim lăsaţi să dezvoltăm România. Toate aceste semnale care sunt date bazate nu ştiu pe ce din punctul meu de vedere sunt profund incorecte, cele care vin de la CE. Nu cred că aşa trebuie procedat cu un stat membru, chiar dacă e vorba de România”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă va exista răspuns din partea României, Dragnea a precizat: „E posibil. O să am o întâlnirea chiar azi cu domnul Tăriceanu, să discutăm şi cu domnul prim-ministru, pentru că din punctul meu de vedere nu e corectă această abordare. Totuşi România e un stat membru cu dreturi depline, indicatorii macro arată foarte bine, în schimb tot primim tot felul de îngrijorări”.

Întrebat despre constatarea CE că în 2016 s-a depăşit ţinta de 3%, Dragnea a menţionat că acest lucru poate fi discutat de Junker cu fostul premier Cioloş.

"Asta domnul Juncker poate să vorbească cu domnul Cioloş foarte bine, că se întâlnesc foarte des", a spus Dragnea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici