Liviu Dragnea: Mâine se oficializează numirea lui Toni Greblă la Secretariatul General al Guvernului

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a confirmat numirea lui Toni Greblă, fost judecător CCR, la Secretariatul General al Guvernului, spunând că luni va fi oficializată decizia.

1623 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Mâine se oficializează numirea lui Toni Greblă la Secretariatul General al Guvernului

Liviu Dragnea: Mâine se oficializează numirea lui Toni Grebă la Secretariatul General al Guvernului

"Postul de secretar general al Guvernului e în responsabilitatea PSD şi după ce a plecat domnul Busuioc, postul a fost girat de un adjunct. Premierul mi-a spus că doreşte să îl pună pe domnul Greblă. A avut o discuţie cu dumnealui. Mâine se va întâmpla. Cred că e o soluţie foarte bună. E un om foarte pregătit şi de mare valoare", a confirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Pe 11 mai a.c., Înalta Curte de Casaţie şi Justiţei (ÎCCJ) a decis să-l achite pe fostul judecător al Curţii Constituţionale, Toni Greblă, pentru toate infracţiunile de care îl acuzau procurorii, respectiv de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia. Decizia magistraţilor instanţei supreme nu este definitivă.

În prezent, Secretariatul General al Guvernului este condus de Andreea Lambru. Înaintea acesteia funcţia era ocupată de Mihai Busuioc, în perioada Cabinetului Grindeanu. Busuioc a fost eliberat din funcţie, pe 16 iunie 2017, printr-o decizie a premierului de atunci Sorin Grindeanu care dorea ca postul să fie preluat de Victor Ponta, iar Busuioc a refuzat să semneze în mod repetat decizia prim-ministrului prin care era numit Ponta. În cele din urmă, decizia numirii lui Victor Ponta la conducerea SGG a fost semnată de secretarul de stat de atunci, Alexandru Mihai Ghigiu.

Evenimentele s-au derulat în contextul retragerii sprijinului politic din partea PSD pentru Cabinetul Grindeanu şi refuzul premierul de a demisiona din funcţie. Astfel, pe 21 iunie 2017, Guvernul Grindeanu a fost demis prin moţiune de cenzură iniţiată de PSD şi adoptată de majoritatea parlamentară PSD-ALDE.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici