Liviu Dragnea: Moţiune de cenzură, fără obiect. Mă aşteptam să fie retrasă / Decizia mea e de a vota OUG 14, sper ca parlamentarii PSD să ţină cont

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că moţiunea de cenzură a rămas fără obiect după abrogarea OUG 13 privind Codurile penale, el arătând că se aştepta ca opoziţia să o retragă.

3202 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea: Moţiune de cenzură, fără obiect. Mă aşteptam să fie retrasă / Decizia mea e de a vota OUG 14, sper ca parlamentarii PSD să ţină cont

Liviu Dragnea: Moţiune de cenzură, fără obiect. Mă aşteptam să fie retrasă (Mediafax Arhiva Foto)

''A fost o moţiune care a rămas fără obiect între timp. Eu mă aşteptam să o retragă. Aşa era înţelept din partea lor. Ăsta a fost şi motivul pentru care parlamentarii PSD au fost prezenţi dar nu au vrut să voteze'', a susţinut Dragnea.

El şi-a exprimat speranţa ca Guvernul de astăzi să fie lăsat să lucreze, întrucât ''au o grămadă de măsuri de implementat''.

Întrebat de ce PSD a întreprins acelaşi gest pe care l-a criticat în trecut la PDL, respectiv acela de a nu-şi lăsa parlamentarii să se exprime prin vot, Dragnea a precizat: ''Am discutat cu colegii mei zilele astea şi majoritatea mi-au spus că nu vor să legitimeze acest demers politicianist care practic nu mai are obiect. Nu am fost de acord că iasă din sală, nu era corect. Dar şi UDMR a procedat a fel motivând în alt fel''.

Moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu a fost respinsă miercuri, în favoarea sa exprimându-se doar 161 de parlamentari. Conform rezultatelor opţiunilor, au fost 202 de voturi valabil exprimate şi 33 de voturi anulate. S-au înregistrat 33 de abţineri şi 8 voturi împotrivă.

Liviu Dragnea: Decizia mea e de a vota OUG 14, sper ca parlamentarii PSD să ţină cont

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri că decizia sa este de a vota în Parlament legea de aprobare a OUG 14, care abrogă OUG 13, el arătând că speră ca parlamentarii PSD să ţină cont de această decizie a sa.

''Anunţ acum că decizia mea este asta şi sper ca cei din grupurile noastre să ţină cont de decizia mea. Decizia mea e ca OUG 13 să fie abrogată, ce nu înţelegeţi?'', a spus Dragnea.

Întrebat dacă PSD va vota pentru adoptarea OUG 14, Dragnea a răspuns: ''Exact''. El a precizat că OUG 14 va fi pusă pe ordinea de zi ''cât de repede''.

PNL şi USR au depus în Senat o solicitare de dezbatere în regim de urgenţă a ordonanţei care abrogă OUG 13, dar preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a respins această idee.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici