Liviu Dragnea respinge „maşina de propagandă”: Scandalul Uber nu există. Va funcţiona în continuare

Liviu Dragnea a declarat, vineri, că Uber va funcţiona în continuare pe piaţă şi că nu există niciun scandal, acest tip de taximetrie fiind reglementat prin OUG pusă în transparenţă decizională. Liderul PSD a precizat că „maşina de propagandă” a inventat lucruri negative pe subiect în campanie.

1701 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea respinge „maşina de propagandă”: Scandalul Uber nu există. Va funcţiona în continuare

Liviu Dragnea: Scandalul Uber nu există. Va funcţiona în continuare

„Soluţiile sunt identificate. Producera e finalizată. Deja au publicat în transparenţă textul ordonanţei de urgenţă care relgmentează acest domeniu. S-a încercat să se folosească discuţia de ridesharing împotriva noastră. Sigur nu există scrupule la aceşti oameni. Eu m-am întâlnit personal cu aceşti oameni. Şi atunci au convenit că vor lucra împreună cu Ministerul de Finanţe ca să reglementeze acest domeniu. Drept pentru care eu am vorbit cu ministrul, am zis -domnule dacă tot aţi finalizat discuţia, întâlniţi-vă, faceţi un protocol pentru a se vedea că e o minciună gogonată -. Se va reglementa acest tip de taximetrie. Scandalul Uber de fapt nu există. Bineînţeles că Uber va funcţiona în continuare”, a declarat Liviu Dragnea, vineri la DC News.

Liderul PSD a adăugat că Opoziţia a încercat să inventeze un curent negativ în campania electorală.

„Maşina de propagandă. Ei au încercat să inventeze orice pentru a crea un curent negativ în această campania. Nu le-a reuşit pentru că minciuna, indiferent cât de securistă ar fi, tot picioare scurte are”, a conshis Dragnea.

Ministerul Transporturilor a pus, vineri, pe site, în dezbatere publică proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru reglementarea activităţii de ride-sharing.

Proiectul de ordonanţă de urgentă are în vedere crearea unui sistem unitar de reglementare a activităţilor de transport alternativ, care funcţionează prin intermediul unor platforme digitale, prin autorizarea administrativă a acestora pe o perioadă de trei ani, atât în ceea ce priveşte platformele digitale cât şi operatorii de transport alternativ.

Prin urmare, proiectul devine un instrument care întregeşte cadrul juridic aplicabil transportului de tip urban şi îşi propune asigurarea unor măsuri de supraveghere a pieţei pe perioada de autorizare, astfel încât după această perioadă să fie posibilă o evaluare a eficientei actului normativ.

Transportul alternativ este autorizat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale pentru operatorul platformei digitale şi Autoritatea Rutieră Română – A.R.R. pentru autorizarea operatorilor de transport alternativ. Tariful de autorizare este de 50.000 de lei, iar o autorizaţie este emisă pentru 3 ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici