Liviu Dragnea şi Victor Ponta vor avea luni o întâlnire la sediul PSD pe tema colaborărilor viitoare

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Antena 3, că va avea, în cursul zilei de luni, o întâlnire cu fostul premier Victor Ponta pentru a discuta despre modalităţile în care acesta se va implica în viitoarele proiecte ale PSD, afirmând că Ponta este susţinut în continuare.

857 afișări
Imaginea articolului Liviu Dragnea şi Victor Ponta vor avea luni o întâlnire la sediul PSD pe tema colaborărilor viitoare

Liviu Dragnea şi Victor Ponta vor avea luni o întâlnire la sediul PSD pe tema colaborărilor viitoare (Imagine: Marius Dumbraveanu / Mediafax Foto)

Întâlnirea de luni va marca prima vizită a lui Victor Ponta la sediul PSD din ultimele luni, acesta evitând aparţiile publice după demisia din Guvern. Dragnea a reiterat că a avut, de la începutul anului, mai multe discuţii cu Ponta pe tema viitorului său în PSD.

"Am avut multe discuţii cu Victor în ultimele săptămâni de zile. Pot să spun că am vorbit cu el chiar înainte de emisiune. Mâine (luni - n.r.) o să ne vedem la partid, vine special ca să ne vedem, pentru că vreau ca împreună să vedem care sunt modalităţile, acţiunile, mijloacele prin care să lucrăm împreună. PSD are nevoie de Victor Ponta", a spus liderul PSD.

Potrivit unor surse social-democrate, întâlnirea va avea loc la sediul PSD în jurul orei 11.00.

Întrebat despre viitorul lui Ponta în partid, Dragnea a spus că acesta "va avea o soartă foarte bună", iar fostul premier "are un viitor serios în politică şi în partid". "Nu îmi este amic, ci prieten. Am fost prieteni buni şi rămânem prieteni buni", a completat Dragnea. Liderul PSD a precizat că Ponta are un loc asigurat "categoric" pe listele partidului la alegerile parlamentare.

În ceea ce priveşte fundaţia pe care Victor Ponta intenţionează să o înfiinţeze, Dragnea a precizat că că îi doreşte succes şi nu are nimic împotriva acestei idei, fiind la curent cu planurile fostului premier încă de la început. "Mi-a promis că mă invită atunci când va fi lansată fundaţia, şi o să merg cu mare drag, să fiu lângă el. Îl încurajez să facă această fundaţie, pentru că nu poate face decât bine", a spus Dragnea, la Antena 3, adăugând că ştie clar că această fundaţie nu are nicio legătură cu vreun proiect politic.

 Liviu Dragnea a declarat, duminică, întrebat despre politica de alianţe a partidului, că PSD urmează să decidă cum va acţiona, având în vedere că, de-a lungul timpul, social-democraţii au "luat în cârcă" multe partide, care apoi au devenit brusc independente, PSD fiind "păcălit".

Dragnea a făcut aceste afirmaţii la postul Antena 3, întrebat dacă ar putea face o alianţă inclusiv cu Mişcarea Populară. Liderul PSD a afirmat că "e greu" de colaborat cu Traian Băsescu, iar el nu îşi doreşte acest lucru. În ceea ce priveşte restul partidelor şi politica generală a PSD pe tema alianţelor electorale, Dragnea a afirmat că social-democraţii urmează să discute acest lucru, dar vor fi foarte atenţi la experienţele din trecut.

"Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că PSD este singurul partid care nu ne-a păcălit. Până acum am avut foarte multe experienţe, am dus în cârcă foarte multe partide, am luat pe liste foarte multe partide şi după ce au ajuns în Parlament sau în consilii locale sau judeţene dintr-o dată au devenit independente", a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat însă că şi-ar dori ca, cel puţin după alegeri, să poată forma majorităţi în consiliile locale şi judeţene alături de UNPR, însă nu a făcut comentarii pe marginea colaborării electorale cu formaţiunea lui Gabriel Oprea, precizând că toate deciziile vor fi luate la finalul lunii ianuarie.

Majoritatea filialelor PSD nu vor o candidatură alături de UNPR în alegerile locale şi parlamentare, un motiv fiind imaginea proastă a UNPR, dar şi rezultatele unor sondaje care arată că PSD poate obţine mai multe voturi candidând singur, potrivit unor surse social-democrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici