Liviu Pop, după declaraţia preşedintelui: Elevii sunt discriminaţi. Clasele a VIII-a şi a XII-a, sacrificate de Guvernul incompetent

  • Liviu Pop spune că varianta susţinerii examenului într-o a doua sesiune de către elevii suspecţi de COVID este discriminatorie
  • El acuză Guvernul că „sacrifică” actualele generaţii de clasa a VIII-a şi a XII-a
  • Fostul minsitru spune că elevii vor fi afectaţi moral
4310 afișări
Imaginea articolului Liviu Pop, după declaraţia preşedintelui: Elevii sunt discriminaţi. Clasele a VIII-a şi a XII-a, sacrificate de Guvernul incompetent

Liviu Pop, după declaraţia preşedintelui: Elevii sunt discriminaţi. Generaţia de clasa a VIII-a şi a XII-a este sacrificată de Guvernul incompetent

Fostul ministru al Educaţiei Liviu Pop spune că varianta anunţată de preşedinte, privind examenele naţionale, în cazul copiilor suspecţi de COVID, nu rezolvă problema, ba chiar, îi dezavantajează moral. El afirmă că „acest Guvern incompetent sacrifică generaţia de clasa a VIII-a şi a XII-a”.

„Nu rezolvă absolut deloc problema, pentru că, din start, fiind două sesiuni diferite, unii sunt dezavantajaţi moral, pentru că dintre cei care vor avea temperatură în ziua examenului, bănuiesc că mulţi nu vor fi diagnosticaţi cu COVID, poate vor avea din alte motive această temperatură, şi atunci, vă daţi seama ce va fi în sufletul acelui copil, în special cei care susţin Evaluarea Naţională, că în zona Bacalaureatului, discutăm, totuşi, de adulţi”, a spus fostul ministru, pentru MEDIAFAX.

Fostul ministru consideră că „generaţia de clasa a VIII-a şi a XII-a este sacrificată de către actualul Guvern incompetent”, iar elevii vor fi derutaţi, la fel şi familiile acestora.

„Forma propusă de preşedintele statului, din punctul meu de vedere, este o discriminare majoră la nivelul copiilor din România”, mai spune el.

Senatorul îi întreabă pe preşedinte şi guvernanţi cum vor gestiona problema în cea de-a doua etapă, dacă aşteaptă ca până atunci să se găsească vaccinul.

„Îl întreb pe preşedintele statului, şi pe miniştri, care este procedura poentru cei care au astăzi COVID şi sunt în clasa a VIII-a sau a XII-a. Noi am reuşit lşi pentru copilul care este în puşcărie, există şcoală în puşcărie, am făcut şcoală la Spitalul Fundeni, fiecare copil are dreptul la educaţie, nu poţi să îl îngrădeşti. Eu mă aşteptam să îmi spună preşedintele statului că a găsit procedura prin care şi copilul care spre nenorocul lui, zilele acestea sau în ziua examenului, are COVID, să poată susţine, nu să se formeze decalaje, în două-trei serii. Care e diferenţa că acum are 37,3 şi peste trei săptămâni, are iar. Are procedură pregătită pentru a doua etapă, dacă are 37,3 sau aşteaptă antidotul?”, argumentează Pop.

Pop critică Guvernul că nu a luat măsuri, deşi ştia ce urmează.

„Eu am cerut de două luni de zile, de când am văzut că nu sunt pregătiţi cu absolut nimic, i-am cerut şi preşedintelui Iohannis, şi premierului Orban, anularea Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului. În acelaşi timp, dacă ei ştiau din ianuarie-februarie că urmează pandemia, puteau să facă, la finalul lunii februarie, şi Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul, fără nicio problemă. Ei erau preocupaţi de alegeri anticipate, nu de soarta copiilor”, motivează el.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, după şedinţa cu miniştri şi premierul Ludovic Orban, că elevii bolnavi sau carantinaţi pot susţine o a doua sesiune de bacalaureat sau evaluare naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici