Lucian Romaşcanu (PSD), înainte de votul din Parlament: Legea carantinei e o nenorocire, legiferează abuzul suprem

Legea carantinei şi izolării va fi votată joi în plenul Camerei Deputaţilor, dar ea nu poate fi votată în forma Guvernului, pentru că ar fi o nenorocire, a declarat purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

399 afișări
Imaginea articolului Lucian Romaşcanu (PSD), înainte de votul din Parlament: Legea carantinei e o nenorocire, legiferează abuzul suprem

Lucian Romaşcanu (PSD), înainte de votul din Parlament: Legea carantinei e o nenorocire, legiferează abuzul suprem

Social-democratul Lucian Romaşcanu a criticat legea carantinei şi izolării, trimisă de Guvern la Parlament.

„Această lege poate să vă afecteze dvs., personal, drepturile, într-o asemenea măsură, încât dacă aţi fi pus în situaţia să votaţi această lege, v-aţi gândi de trei ori înainte. Nu există posibilitatea de a legifera puterea abuzului suprem în statul român pe repede înainte”, a declarat la RFI Lucian Romaşcanu.

Întrebat despre ce abuz e vorba, purtătorul de cuvânt al PSD a răspuns: „Abuzul este peste tot. Dacă OMS-ul dă stare de pandemie, pe dvs. vă poate lua din casă şi vă poate interna. Dacă nu aveţi nici un simptom, nimic şi sunteţi într-o zonă care e considerată de către stat zonă de risc, dvs. puteţi fi supus tratamentului, împotriva voinţei dvs”.

La replica jurnalistului că asta este o interpretare personală discutabilă, Lucian Romaşcanu a replicat: „Eu vă spun ce scrie în lege, nu este deloc o interpretare personală, citiţi-o!”.

Întrebat dacă legea carantinei şi izolării va fi votată de Parlament în forma primită de la Guvern, social-democratul a răspuns: „Sub nici o formă. Este legiferarea abuzului, în loc să fie legiferarea protecţiei oamenilor (...). Între timp, se lucrează la amendamente la această lege. Cu certitudine, se va vota astăzi în plenul Camerei Deputaţilor, dar ea nu poate fi votată în forma în care a trecut, pentru că pentru mine, pentru dvs., pentru familiile noastre ar fi o nenorocire”.

Proiectul iniţiat de Guvern privind carantina şi izolarea va intra, joi, în regim de urgenţă în dezbaterea Camerei Deputaţilor, prima cameră sesizată. Deşi trebuia să prezinte raportul asupra iniţiativei până la ora 13.00, Comisia juridică a amânat dezbaterile pentru ora 16.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici