Ludovic Orban anunţă că una dintre primele măsuri ale Guvernului va fi propunerea de comisar şi audierea în Parlament

Ludovic Orban a anunţat că noul Guvern trebuie învestit cât mai repede deoarece Comisia Europeană a cerut României să trimită cât mai curând o propunere pentru funcţia de comisar UE. Liderul PNL a precizat că imediat după învestire, Executivul va propune un candidat care va fi audiat în Parlament.

572 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban anunţă că una dintre primele măsuri ale Guvernului va fi propunerea de comisar şi audierea în Parlament

Orban: Una dintre primele măsuri ale Guvernului va fi propunerea de comisar şi audierea în Parlament

„Aşa spune legea. Am spus foarte limpede, odată cu instalarea Guvernului, una dintre primele decizii pe care le vom lua va fi propunerea unui candidat la comisar european, vom solicita audierea cât mai rapidă a candidatului, vom trimite propunerea către preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi, în mod evident, vom susţine această candidatură şi vom propune un candidat care să treacă fără probleme de Parlament, care să nu aibă nicio problemă de integritate , de profesionalism şi care să fie apreciat la nivel european”, a afirmat Ludovic Orban, vineri, chestionat dacă va fi audiat în Parlament candidatul din partea României pentru funcţia de comisar european.

Întrebat dacă va propune o femeie sau un bărbat pentru această poziţie, Ludovic Orban a răspuns: „În momentul în care voi fi în situaţia de a putea prezenta o propunere, în mod evident că mă voi consulta cu preşedintele României şi evident, ne vom consulta cu preşedintele Comisiei Europene şi vom vedea exact ce exigenţe se solicită candidatului român”.

Ursula von der Leyen, preşedintele ales al Comisiei Europene, aşteaptă o nouă propunere de comisar din partea României în următoarele zile, în condiţiile în care Ungaria şi Franţa au desemnat deja alte persoane după respingerea candidaţilor de către Parlamentul European.

Surse liberale au declarat, pentru MEDIAFAX, că PNL ia în calcul nominalizarea eurodeputaţilor Adina Vălean şi Siegfried Mureşan.

Taguri:
comisar,
ursula,
orban

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici