Ludovic Orban anunţă cum a VOTAT la referendum: Sunt un creştin convins. Acesta nu e referendumul lui Dragnea

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, duminică, că a votat "da" la referendumul pentru redefinirea familiei pentru că este un creştin convins şi un familist. Liderul liberal le-a transmis românilor că această iniţiativă civică nu este nici a PSD, nici a lui Liviu Dragnea.

5797 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban anunţă cum a VOTAT la referendum: Sunt un creştin convins. Acesta nu e referendumul lui Dragnea

Ludovic Orban anunţă cum a VOTAT la referendum: Sunt un creştin convins. Acesta nu e referendumul lui Dragnea

"Particip pentru că referendumul este cea mai puternică instrument al democraţiei. Tema referendumului de azi e una extrem de importantă pentru că e vorba despre cum e constituită celula de bază a societăţii, familia. Mai precis iniţiativa este de a defini în Constituţie modul în care era definit în legislaţie, felul în care se realizează căsătoria între un bărbat şi femeie. La acest referendum am decis să particip la vot şi să votez da, pentru că sunt un creştin convins şi familist", a afirmat Ludovic Orban, după de ce a votat, duminică dimineaţă, la referendum la o secţie din judeţul Ilfov.

Acesta a adăugat că persoanele care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru familie nu fac un bine democraţiei din România.

"Le spun tuturor românilor că acest referendum nu e nici al PSD, nici al lui Liviu Dragnea, este unul care priveşte cetăţenii, ese un referendum prin care decidem modul în care va funcţiona familia, dacă va funcţiona în sensul creştin, al moralei creştinei. Nu cred că cei care îndeamnă cetăţenii să nu vină la vot fac un bine democraţiei", a completat liderul PNL.

Întrebat cum ar comenta participarea sau absenţa preşedintelui Klaus Iohanis la referendum, Orban a replicat: "Nu ştiu dacă preşedintele va veni sau nu la vot. Nu putem califica că cineva lipseşte de la vot la ora asta. Se votează până la ora 21.00".

Chestionat dacă referendumul nu va fi nevalidat, acesta a răspuns: "Nu ar trebui să îşi asume nimeni acest lucru. Sigur că pe tot ce pune mâna Dragnea se ofileşte, se compromite, se distruge. Dragnea a încercat să confiste această temă în interes propriu".

Secţiile de votare s-au redeschis duminică dimineaţa, de la ora 7.00 şi se vor închide la ora 21.00. În prima zi a referendumului pentru familie prezenţa la vot a înregistrat un istoric negativ fiind de doar 5,72%, în timp ce în Diaspora şi-au exercitat dreptul de vot 45.797 de români.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici