Ludovic Orban, despre bugetele serviciilor de informaţii: Va fi o creştere de mega bun-simţ. Răzbunarea lui Dragnea a fost să le lase fără bani

Premierul Ludovic Orban a declarat că bugetele pentru serviciile de informaţii pe anul 2020 vor avea o creştere „de mega bun-simţ”. Şeful Executivului a reamintit că Liviu Dragnea s-a răzbunat pe servicii şi le-a lăsat fără bani de salarii şi pensii.

1240 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre bugetele serviciilor de informaţii: Va fi o creştere de mega bun-simţ. Răzbunarea lui Dragnea a fost să le lase fără bani

Ludovic Orban, despre bugetele serviciilor de informaţii: Va fi o creştere de mega bun-simţ. Răzbunarea lui Dragnea a fost să le lase fără bani

„Răzbunarea lui Dragnea care se ocupă de instituţiile de siguranţă naţională a fost să le lase fără bani. Dacă noi nu veneam să facem ordonanţă de rectificare a bugetului, instituţiile care oferă siguranţă României, SRI, SIE, instituţii care sunt foarte importante în arhitectura statului român, rămâneau fără bani de pensii şi salarii. Se indexează cu rata inflaţiei. Adica va fi o creştere de mega bun-simţ, pentru că nu este o creştere raportată la un buget mare care a fost în anul anterior, e o creştere care le-a permis să plătească pensii şi salarii”, a afirmat Ludovic Orban, luni seara, la TVR 1, întrebat dacă vor creşte bugetele pentru serviciile de informaţii.

Chestionat de ce serviciile de informaţii nu prezintă rapoarte de cheltuieli în Parlament, şeful Executivului a spus că acestea sunt prezentate Legislativului.

„Există un raport care este prezentat în Parlament. Şi aşa sunt necesare măsuri de reducere a unor cheltuieli care sunt dispensabile. De exemplu, nu permitem creşterea indemnizaţiei pentru demnitari. Salariul minim pe economie este baza calcului salariului pentru demnitari. Creşterea salariului minim ar fi trebuit să ducă şi la creşterea salariilor pentru demnitari, dar am lăsat indemnizaţiile la nivelul anului 2019, ceea ce arată că strângem cureau întâi noi. Reducem subvenţia pentru partide, probabil 65-70% cât a fost anul trecut”, a conchis Orban.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), marţi, de la ora 11.00. Principala temă de discuţie va fi axată în jurul propunerilor de buget pe anul 2020 pentru instituţiile cu atribuţii în domeniul apărării, informează Admnistraţia Prezidenţială.

La CSAT va participa şi premierul Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
orban,
servicii,
bugete

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici