Ludovic Orban, despre noul Guvern: Runda finală de negociere va fi probabil marţi, miercuri

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că numele persoanelor din echipa noului Guvern vor fi făcute publice după finalizarea negocierilor politice, iar runda finală de negociere va fi probabil marţi sau miercuri, „în care practic decidem cu fiecare formaţiune politică”.

880 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban, despre noul Guvern: Runda finală de negociere va fi probabil marţi, miercuri

Ludovic Orban, despre noul Guvern: Runda finală de negociere va fi probabil marţi, miercuri

Calendar aceste 10 zile?
„Cu siguranţă. Avem un calendar. Prima rundă de negocieri politice. De asemenea, avem un calendar de consultare a societăţii civile, privitor la priorităţile pe fiecare domeniu de activitate în care vom avea consultări cu patronate, cu asociaţii profesionale, cu organizaţii neprofesionale de profil, cu federaţiile sindicale”, a afirmat Ludovic Orban, marţi seara la Digi 24, întrebat dacă are un calendar în acest 10 zile până la votul de învestire a Guvernului în Parlament.

Chestionat despre numele celor care vor forma echipa de guvernare, Ludovic Orban a răspuns: „Numele vor fi date după finalizarea negocierilor politice, în care vom ştii, iar runda finală de negociere probabil va fi marţi, miercuri, în care practic să decidem cu fiecare formaţiune politică”.

Liderul PNL a adăugat că liberalii vor fi foarte deschişi la aceste discuţii, pentru că vor să aibă un parteneriat care să stabilizeze situaţia creată de PSD şi să repare stricăciunile făcute de social-democraţi.

„Pornim foarte deschişi şi foarte oneşti la aceste discuţii. Chiar vrem să facem un parteneriat care să stabilizeze situaţia, să ne permită să reparăm toate stricăciunile, să oprim toate scurgerile prin găurile făcute în barcă de guvernările PSD. Oricine ne sprijină în acest demers, va avea de câştigat, nu va avea de pierdut. Oricine se cramponează de menţinerea la putere a PSD-ului nelegitim, care a căzut pe moţiune de cenzură, face un rău imens României, şi va avea de pierdut, inclusiv pe plan electoral”, a conchis Ludovic Orban.

Şeful statului Klaus Iohannis a anunţat, într-o declaraţie susţinută, marţi, la Palatul Cotroceni, că premierul desemnat este liderul PNL, Ludovic Orban.

Potrivit articolului 103, alineatul 2, din Constituţie „candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului”.

De asemenea, „programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”, potrivit Legii fundamentale.

Taguri:
orban,
guvern,
negocieri

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici