Ludovic Orban dezvăluie cum s-a ajuns la nominalizarea lui Florin Cîţu premier

Premierul interimar Ludovic Orban a declarat, joi, că nominalizarea lui Florin Cîţu ca premier a fost o decizie luată după o discuţie pe care preşedintele PNL a avut-o cu preşedintele Klaus Iohannis: „Toate deciziile importante le iau în consultare cu preşedintele României”, spune Orban.

1489 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban dezvăluie cum s-a ajuns la nominalizarea lui Florin Cîţu premier

Ludovic Orban dezvăluie cum s-a ajuns la nominalizarea lui Florin Cîţu premier

Preşedintele PNL Ludovic Orban a fost întrebat, joi, la RTV, de ce s-a retras din funcţia de premier şi cum s-a ajuns la nominalizarea lui Florin Cîţu.

„Nu m-am retras. Preşedintele a nominalizat un premier din PNL. Mi-am depus mandatul. Mi-am depus mandatul pe care l-am primit pentru că decizia CCR era foarte neclară. A aştepta o lungă perioadă de timp până la motivarea deciziei şi a vedea mai clar în acea decizie, surprinzătoare pentru aproape pentru toată lumea, mai puţin pentru Florin Iordache, de asemenea pentru că PSD a boicotat procedura de învestire. Există un termen prevăzut în regulamentul Camerelor reunite de 15 zile în care trebuie realizată şedinţa în plen, pentru că am considerat că e mai bine aşa pentru derularea procedurii în condiţii constituţionale”, a spus Orban.

Întrebat dacă a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre propunerea lui Florin Cîţu pentru funcţia de premier, Orban a spus că toate deciziile importante le ia în colaborare cu Iohannis.

„Vă daţi seama că toate deciziile importante le iau în consultare cu preşedintele României”, a răspuns Orban.

Întrebat, în continuare, cine a avut ideea nominalizării lui Florin Cîţu, Ludovic Orban a spus că decizia a fost a preşedintelui.

„Am zis că în general toate deciziile importante le iau în consultare cu preşedintele , în baza unui dialog, a unei analize şi a unei consultări. Decizia este a preşedintelui. (...) Este o decizie pe care am susţinut-o, cu care am fost de acord şi pe care am considerat-o ca fiind bună. Nu întâmplător nominalizarea este ministrul finanţelor, care a avut în 3 luni jumătate rezultate certe, evidente”, a mai spus Ludovic Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici