Ludovic Orban: Guvernul are prima lectură astăzi pe OUG 114. O mare parte din prevederi vor fi abrogate

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul va avea o primă lectură, marţi, pe modificarea OUG 114/2018 şi că o mare parte din prevederile ordonanţei vor fi abrogate. Şeful Executivului susţine că „efectul ordonanţei este devastator”.

144 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban: Guvernul are prima lectură astăzi pe OUG 114. O mare parte din prevederi vor fi abrogate

Ludovic Orban: Guvernul are prima lectură astăzi pe OUG 114. O mare parte din prevederi vor fi abrogate

„O să avem o primă lectură a proiectului de lege pe care urmează să ne asumăm răspunderea cât mai repede posibil, mă refer la proiectul de lege de modificare a OUG 114, care înseamnă în mare parte abrogată. Acest act normativ criminal a fost adoptat de pe o zi pe altă, fără niciun fel de dezbatere publică şi care a generat efecte nocive care riscă să afecteze economia şi societatea în ansamblu. În mod obligatoriu va trebui să modificăm prevederile din domeniul Energiei, plafonarea preţului. Se ştie clar că noi liberalizasem preţul la energie şi PSD a revenit la plafonarea preţului pentru producători, încălcând în mod evident legislaţia europeană. De asemenea, a fost o altă rescticţie la export. Deja suntem sub ameninţare de procedură de infrigement. Va trebui foarte rapid să anulăm aceste prevederi contrare legislaţiei europene”, a spus Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul precizează că efectul prevederilor OUG 114/2018 este devastator şi că Guvernul va veni cu o schemă de ajutor pentru companii.

„ Efectul ordonanţei este devastator. Pentru a-şi menţine profitabilitatea, companiile producătoare au mărit preţul către companii. (...). La ora actuală sunt preţuri crescute, care sunt aproape duble, de exemplu la gaz natural sau electricitate faţă de preţurile din Germania. Asta a afectat dramatic competitivitatea actorilor economici româneşti, provocând pierderi foarte mari. Am avut o discuţie cu ministrul Economiei şi cu cel al Finanţelor. Va trebui să punem la punct o schemă de ajutor de stat, care este folosită în ţările europene, pentru a da o gură de oxigen acestor companii, pentru că altfel riscăm ca sute de mii de români să îşi piardă locurile de muncă, ca urmare a închiderii foarte multor fabrici”, a completat Orban.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
guvern,
oug,
114

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici