Ludovic Orban îi îndeamnă pe oficialii Google să ia în considerare stabilirea unei reprezentanţe în România

Ludovic Orban a discutat cu vice-preşedintele pentru afaceri globale al companiei Google, Kent Walker, premierul adresându-i lui Walker invitaţia de a lua în considerare stabilirea unei prezenţe a companiei în ţara noastră, anunţă un comunicat al Guvernului României.

1021 afișări
Imaginea articolului Ludovic Orban îi îndeamnă pe oficialii Google să ia în considerare stabilirea unei reprezentanţe în România

Orban îndeamnă oficialii Google să ia în considerare stabilirea unei reprezentanţe în România

Cu ocazia participării la Conferinţa de Securitate de la Munchen, premierul Ludovic Orban a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, după cum urmează:

Astfel, vineri, Ludovic Orban a participat la o întrevedere cu reprezentanţii reuniţi ai Forumurilor Româno-German şi Germano-Român - prima reuniune comună a celor două formate de cooperare.

La reuniunea cu caracter informal au participat preşedintele Forumului Româno-German, prof. dr. Andrei Pleşu, şi preşedintele Forumului Germano-Român, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene din Parlamentul federal german, Gunther Krichbaum, Bernd Fabritius, comisar guvernamental german pentru minoritāti nationale, alături de alţi membri marcanţi ai executivului şi legislativului, mediului de afaceri şi societăţii civile din cele două ţări.

Tot vineri, şeful Executivului român s-a întâlnit cu Kent Walker, vice-preşedinte pentru afaceri globale al companiei Google, prilej cu care a prezentat interlocutorului avantajele mediului investiţional şi de afaceri din România, precum şi măsurile în acest sens adoptate de guvernul pe care îl conduce, se menţionează în comunicatul de presă.

Sâmbătă, premierul Ludovic Orban s-a întâlnit cu reprezentanţi ai conducerii Comitetului economiei germane pentru relaţiile cu Estul (Ostausschuss der deutschen Wirtschaft), asociaţie a firmelor germane care reprezintă interesele acestora în ţări din Europa Centrală, de Sud-Est, Caucazul de Sud şi Asia Centrală.

Premierul român a exprimat interes pentru consolidarea şi extinderea cooperării economice bilaterale, Germania fiind primul partener comercial al României, cu care se derulează peste o cincime din volumul comerţului exterior, şi al treilea investitor în economia românească.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a adresat aprecieri faţă de prezenţa a peste 23.000 de companii germane în România, care au creat peste 300.000 de locuri de muncă, şi a prezentat avantajele României ca destinaţie a investiţiilor germane, precum şi măsurile de îmbunătăţire a cadrului legislativ şi financiar, în scopul atragerii de investiţii germane de calitate, pe termen lung. A fost convenită, de asemenea, realizarea, în perioada următoare, a unor evenimente de promovare economică în cele două ţări”, conform sursei citate.

Prim-ministrul Ludovic Orban a avut, de asemenea, o întrevedere cu Generalul James Jones, preşedinte onorific al reputatului think-tank american Atlantic Council şi, totodată, preşedinte al Jones Group International. Discuţia s-a concentrat asupra modalităţilor de consolidare şi stimulare în continuare a prezenţei investiţionale în ţara noastră a companiilor americane. Prim-ministrul Orban a salutat, în context, anunţul făcut în cursul dimineţii zilei de 15 februarie de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, referitor la decizia administraţiei americane de finanţare, cu 1 miliard de dolari, a unor proiecte energetice promovate în cadrul Iniţiativei celor Trei Mări.

Forumul Germano-Român, înfiinţat în 1999 la Berlin, constituie o platformă publică pentru sprijinirea relaţiilor bilaterale, reunind numeroase asociaţii şi organizaţii în centrul activităţii cărora se află cooperarea germano-română. În noiembrie 2018, a fost ales în funcţia de preşedinte al Forumului Germano-Român parlamentarul Gunther Krichbaum, preşedintele comisiei de afaceri europene din Bundestag.

Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German, înfiinţat în anul 2015, se constituie într-o platformă pentru schimburile româno-germane la nivel cultural, social, economic şi ştiinţific, al cărei obiectiv este să ajute la consolidarea eforturilor de promovare şi dezvoltare a relaţiilor bilaterale. Preşedintele Forumului Româno-German este Prof. Dr. Andrei Pleşu. În contextul celebrării Centenarului României, Ministerul Afacerilor Externe român a organizat, la 24 septembrie 2018, împreună cu Forumul de Cooperare Bilaterală Româno-German, dezbaterea 100 ani – România modernă şi rolul minorităţilor. Minoritatea germană ca stimulent al dialogului comunitar.

Ostausschuss der deutschen Wirtschaft este o asociaţie a firmelor germane care reprezintă interesele acestora în 29 de ţări din Europa centrală, de sud-est, Caucazul de sud şi Asia Centrală.

Asociaţia sprijină proiectele membrilor, facilitează contacte şi intrarea pe piaţă în ţările de destinaţie. Asociaţia cooperează cu guvernul federal german, cu guvernele celor 29 de state şi Comisia Europeană.

Ostausschuss este sprijinită si sponsorizată, de asemenea, de şase asociaţii ale mediului de afaceri german şi are 350 de membri (IMM-uri şi firme cotate la DAX). Asociaţia informează membrii cu privire la evoluţiile de pe pieţele economice, organizează conferinţe de specialitate, vizite pentru delegaţii şi pune la dispoziţie publicaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici