Luminiţa Odobescu a fost primită de preşedintele Maia Sandu

  • Luminiţa Odobescu a fost primită luni seara, la Chişinău, de preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.
  • În cadrul discuţiilor au fost abordate teme privind dialogul politic bilateral, cooperarea dintre România şi Republica Moldova, agenda europeană a Chişinăului, precum şi situaţia de securitate.
910 afișări
Imaginea articolului Luminiţa Odobescu a fost primită de preşedintele Maia Sandu

Sursa foto: Ministerul Afacerilor Externe

Potrivit unui comunicat al MAE, ministrul Luminiţa Odobescu a salutat ritmul intens al dialogului politic bilateral, la toate nivelurile, şi agenda de proiecte concrete aflate în derulare, cu implicarea tuturor instituţiilor guvernamentale de la Bucureşti şi Chişinău.

Luminiţa Odobescu a dat asigurări cu privire la angajamentul României de promovare în ritm accelerat a proiectelor de asistenţă în beneficiul Republicii Moldova, respectiv de racordare cuprinzătoare a acesteia la spaţiul european, prin România.

Şefa diplomaţiei române a adresat felicitări cu privire la găzduirea cu succes de către Republica Moldova a Summitului Comunităţii Politice Europene din 1 iunie 2023.

„A apreciat în mod deosebit progresele substanţiale ale autorităţilor de la Chişinău în privinţa agendei de reforme, în particular cu referire la îndeplinirea recomandărilor formulate de Comisia Europeană în iunie 2022, la momentul acordării statutului de candidat la integrare europeană. Ministrul Luminiţa Odobescu a arătat că aceste rezultate solide şi încurajatoare sunt un argument puternic în eforturile de susţinere, în plan european, a avansării accelerate a procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. A exprimat speranţa într-o decizie politică vizionară privind deschiderea negocierilor de aderare până la finele acestui an”, se mai arată în comunicat.

Ministrul Luminiţa Odobescu se află la Chişinău în prima deplasare externă de la preluarea mandatului de ministru al afacerilor externe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici