Lupaşcu susţine că în continuare Guvernul ignoră CSM

Judecătorul Dan Lupaşcu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a declarat, vineri, că Guvernul continuă să ignore Consiliul Superior al Magistraturii, prin evitarea consultării pe marginea actelor normative pentru care Consiliul este abilitat să emită un aviz.

1 afișare
Imaginea articolului Lupaşcu susţine că în continuare Guvernul ignoră CSM

Lupaşcu susţine că în continuare Guvernul ignoră CSM

Dan Lupaşcu s-a declarat revoltat de faptul că judecătorii sunt implicaţi în dispute politice, el criticând absenţa consultărilor cu CSM pe marginea Ordonanţei de Urgenţă prin care s-a modificat Legea răspunderii ministeriale, în sensul că cinci judecători numiţi de Consiliul să facă parte din comisia specială a Preşedinţiei, care să avizeze urmărirea penală a unui ministru.

"Judecătorii nu trebuie implicaţi în alte activităţi decât în cele prevăzute de Constituţie. Potrivit acesteia, funcţia de judecător este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia funcţiilor didactice din învăţământul superior", a spus fostul preşedinte al CSM, Dan Lupaşcu, care a adăugat că, din păcate, magistraţii sunt implicaţi în activitatea birourilor electorale, registrul comerţului, asociaţii de proprietari.

Totodată, judecătorul Dan Lupaşcu a susţinut că Guvernul, Ministerul Justiţiei, Parlamentul ignoră Consiliul Superior al Magistraturii, iar adoptarea OUG privind răspunderea ministerială, fără avizul CSM, constituie un grav abuz.

De altfel, în perioada ministeriatului Monicăi Macovei CSM a fost frecvent "sărit" de la avizarea legilor care priveau magistraţii, iar "procedura" a fost preluată de noul ministru, Tudor Chiuariu, a spus Dan Lupaşcu.

Judecătorul Lupaşcu a subliniat că CSM nu poate fi ignorat în ceea ce priveşte avizarea actelor normative, prevăzută de lege.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici