Macovei: Când schimbăm Constituţia, să învăţăm lecţia Letoniei care a votat dizolvarea Parlamentului

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei susţine că, în vederea modificării Constituţiei, trebuie avută în vedere şi "lecţia" oferită de Letonia, al cărui Parlament a fost dizolvat prin referendumul de sâmbătă, pentru că a respins ridicarea imunităţii unui parlamentar suspectat de corupţie.

738 afișări
Imaginea articolului Macovei: Când schimbăm Constituţia, să învăţăm lecţia Letoniei care a votat dizolvarea Parlamentului

Monica Macovei (Imagine: Gabriel Petresci/Mediafax Foto)

"În România, Parlamentul nu poate fi dizolvat în astfel de situaţii; şi au fost destule. Să învăţam această lecţie când schimbăm Constituţia. La referendumul de duminică, letonii au votat în proporţie de 95% pentru dizolvarea Parlamentului. Felicitări letonilor!", adaugă Macovei, într-o postare pe blogul său.

Dizolvarea Parlamentului leton, o măsură care trebuie supusă unui referendum, conform Constituţiei, a fost solicitată pe 28 mai de fostul preşedinte Valdis Zatlers, după ce Legislativul a respins cererea de ridicare a imunităţii unui deputat suspectat de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici