Macovei: L-au dat jos pe Ungureanu de frică. Ponta porneşte la drum cu minciuni

Europarlamentarul PDL Monica Macovei susţine că trio-ul Voiculescu-Ponta-Antonescu l-a dat jos pe Mihai Răzvan Ungureanu de frică, pentru că acesta creştea în sondaje, ea susţinând că Victor Ponta "porneşte la drum cu minciuni" pentru că a nominalizat în Cabinet persoane aflat în incompatibilitate.

1437 afișări
Imaginea articolului Macovei: L-au dat jos pe Ungureanu de frică. Ponta porneşte la drum cu minciuni

Monica Macovei (Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Să fim bine înţeleşi: trio-ul Voiculescu - Ponta - Antonescu l-a dat jos pe MRU prin cumpărare/racolare de parlamentari pentru că acesta pregătea creşterea salariilor pentru bugetari şi, mai ales, pentru că fostul premier creştea în sondaje. Le-a fost frică de MRU şi l-au înlăturat. Asta nu se numeşte democraţie", scrie Macovei pe blog, într-o postare intitulată ":e-a fost frică de MRU şi l-au dat jos. Ponta porneşte la drum cu minciuni".

Ea susţine că Ponta a minţit când a declarat că prioritatea zero a Guvernului pe care îl propune este respectarea legii, fără excepţii, fără derogări şi fără scuze.

"Victor Alistar (propus ca ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenţa şi relaţii cu societatea civilă) este incompatibil cu ocuparea oricărei funcţii publice (inclusiv cea de ministru), incompatibilitate constatată de ANI prin decizia nr. A/1130/I.I./20.07.2009, rămasă definitivă pe 7 august 2009. Potrivit acestei decizii, timp de 3 ani (până pe 7 august 2012), Victor Alistar are interdicţia de a ocupă funcţii publice. De altfel, această interdicţie a operat deja şi fost recunoscută prin decizia Curţii Constituţionale 54/25.01.2011, prin care V. Alistar a pierdut calitatea de membru al CSM, funcţie obţinută ilegal în Senat tot cu sprijinul PSD şi PNL", scrie Macovei.

Ea menţionează că aceste informaţii sunt publice şi Ponta le ştia.

"Înainte de a fi validat de Parlament, aşadar, Guvernul Ponta a pornit la drum cu o minciună şi o propunere care încalcă legea. Scopul acesteia a fost crearea unui minister inutil şi ridicol pentru clientul politic Alistar. Fiecare minister şi agenţie trebuie să ia deciziile în mod transparent, iar asta depinde de ministru/director şi nu de crearea unui alt minister. Ministerul Transparenţei pare scos din «Ferma animalelor»", susţine Macovei.

Potrivit acesteia, "incompatibilul Alistar nu e o rătăcire de moment a lui Ponta, ci pare să definească începutul de mandat al guvernului USL".

"Corina Dumitrescu, soţia pesedistului Cristian Dumitrescu, şef al Comisiei pentru învăţământ din Cameră Deputaţilor, este într-o situaţie cvasi-identică. Aleasă de senatorii PSD şi PNL că reprezentant al societăţii civile (!) în CSM în 2011, această trebuia să renunţe, conform legii, în termen de 30 de zile la funcţia de rector al Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir. Nu a făcut-o. Mircea Diaconu, de asemenea, are o decizie, în prima instanţă, de incompatibilitate. Indiferent de deciziile finale în cazurile Dumitrescu şi Diaconu, situaţiile de incompatibilitate de până acum erau un motiv suficient că aceştia să nu fie propuşi că miniştri. De aceea spun că Ponta nu are habar de integritate şi nici nu-i păsa. Dovedeşte, încă de la început, că prioritatea guvernului USL este, dimpotrivă, excepţia, derogarea şi nerespectarea legii, întocmai că şi mentorul său, inculpatul Năstase Adrian", scrie Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici