Macovei: Nu voi candida pentru nicio funcţie de conducere în PDL

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, duminică seară, la Realitatea TV, că nu intenţionează să candideze la nicio funcţie de conducere în PDL, precizând că a informat conducerea partidului în acest sens, spunând că nu doreşte decât modificarea Statutului în sensul curăţării partidului.

39 afișări
Imaginea articolului Macovei: Nu voi candida pentru nicio funcţie de conducere în PDL

Macovei: Nu voi candida pentru nicio funcţie de conducere în PDL (Imagine: Sorina Andreica/Mediafax Foto)

"Vreau să spun tuturor că nu candidez pentru nicio funcţie de conducere, iar acest lucru l-am spus foarte clar în şedinţa BPN şi în toate şedinţele de partid la care eu am fost. Tot ce vreau este să se schimbe Statutul în sensul curăţării partidului. În ceea ce priveşte funcţiile de conducere nu am anunţat, nu ştiu de unde această minciună, nu voi candida pentru nicio funcţie de conducere. Eu nu am spus niciodată acest lucru, sunt un om extrem de onest, dacă doresc să fac asta o anunţ public, iar în partid am spus foarte clar de la început că nu doresc să candidez pentru nicio funcţie", a susţinut Monica Macovei la Realitatea Tv.

Întrebată de cine ar trebui să fie curăţat PDL, Macovei a menţionat că "trebuie daţi afară cei care au probleme într-un stadiu avansat cu Justiţia".

La întrebarea privind cazurile Gutău şi Solomon,europarlamentarul a menţionat că pentru Gutău ar fi trebuit să existe un act care să constate acest lucru, iar Solomon ar trebui suspendat.

"Pentru dl. Gutău, pentru care există o hotărâre definitivă de condamnare, categoric, iar eu am întrebat chiar într-o şedinţă de partid acest lucru şi mi s-a spus că potrivit Statutului practic nu mai este. E adevărat că Statutul prevede că atunci când eşti condamnat cu o pedeapsă privativă de libertate eşti exclus automat, dar era mai bine să existe un act care să constate acest lucru şi să fie anunţat: «din data de.. domnul Gutău nu mai este în partid». În cazul lui Solomon, eu am propus suspendarea din funcţie şi din partid până la o hotărâre definitivă a instanţei, iar când e o hotărâre definitivă atunci excluderea. Deci în acest moment, după părerea mea, dl. Solomon ar trebui suspendat", a afirmat Macovei, care s-a declarat surprinsă că nu s-a luat o decizie în cazul celor doi.

Suspendarea de drept pentru membrii PDL aflaţi în arest preventiv va fi inclusă în statutul partidului, conform deciziei de duminică a Colegiului Director, a anunţat liderul formaţiunii, Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici