Macovei: Parlamentul este încă dator cu avize de urmărire pentru Păsat şi Năstase

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că există cazuri de corupţie în toate partidele politice şi a precizat că "Parlamentul datorează, încă, avize de urmărire penală atât pentru domnul Păsat de la PDL, cât şi pentru Adrian Năstase de la PSD".

18 afișări
Imaginea articolului Macovei: Parlamentul este încă dator cu avize de urmărire pentru Păsat şi Năstase

Macovei: Parlamentul este încă dator cu avize de urmărire pentru Păsat şi Năstase (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

Potrivit lui Macovei promovarea în funcţiile de conducere în partid sau susţinerea în funcţii de conducere publice trebuie făcute pe competenţă "şi nu a unor oameni asupra cărora există cel puţin suspiciuni de corupţie".

Macovei a spus că astfel de cazuri sunt în toată clasa politică şi "partidul care se va curăţa primul va câştiga alegerile".

Întrebată dacă şi în PDL există cazuri de corupţie, Macovei a precizat: "Există în toate partidele, asta spun cât sunt în viaţa politică, în toate partidele şi reamintesc că Parlamentul datorează încă avize de urmărire penală atât pentru domnul Păsat de la PDL, cât şi pentru Adrian Năstase de la PSD".

Ea arătat că trebuie eliminată clientela politică şi trebuie promovaţi cei competenţi. "Chiar dacă au un carnet de partid, competenţa este cea mai importantă. Şi da, trebuie să ne debarasăm de cei corupţi în sensul larg, fraudă, evaziune, corupţie", a precizat Macovei.

Întrebată cum comentează afirmaţiile colegului său de partid, Cristian Preda referitoare la faptul că persoane corupte din PDL sunt iertate dacă aduc voturi, Macovei a spus că "faptul că un om care este judecat şi condamnat pentru corupţie aduce voturi nu face bine partidului".

"Nu ştiu cum aduce voturi. Ci le aduce probabil pe termen scurt, deci nu este un argument ăsta. Dacă vrei să schimbi societatea românească şi să mergem bine şi curat şi cel care conduce adică partidul care formează un guvern o majoritate în Parlament şi ăla trebuie să fie curat. Nu poţi să ceri altora să facă ce tu nu faci", a adăugat Macovei.

Ea a apreciat că un partid nu trebuie să aştepte o soluţie definitivă în justiţie, ci trebuie "să-şi facă curăţenia" înainte de aceasta.

În opinia lui Macovei, prezumţia de nevinovăţie, care este invocată de politicieni, nu se aplică în cazul apartenenţei la un partid, ci se aplică în justiţie. "A fi dat afară dintr-un partid nu are nicio legătură cu prezumţia de nevinovăţie, are legătură cu nişte criterii de integritate. Nu trebuie să aşteptăm o condamnare definitivă ca să dăm pe cineva afară din partid sau magistratură, că nu-i trimitem la închisoare, dar nu-i lăsăm să ocupe funcţii foarte importante", a explicat Macovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici