Macovei: Politica de dreapta înseamnă o societate în care oamenii muncesc şi plătesc taxe, şi nu una în care ei stau cu burta la soare

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat vineri că actuala clasă politică este "cel puţin obosită de tranziţie" şi că este nevoie de una curată, în care partidele să-i filtreze pe cei pe care îi primesc, arătând că salută Noua Republică.

269 afișări
Imaginea articolului Macovei: Politica de dreapta înseamnă o societate în care oamenii muncesc şi plătesc taxe, şi nu una în care ei stau cu burta la soare

Monica Macovei (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Obiectivul principal este reforma politică. Avem o clasă politică cel puţin obosită de tranziţie şi trebuie să ne uităm spre o clasă politică nouă, curată, în care partidele să-i filtreze pe cei care îi primesc. Este nevoie de onestitate, competitivitate şi nu se exclude negocierea. Negociem în Parlamentul European tot timpul în mod curat şi argumentat", a afirmat Macovei la o dezbatere a ISP.

Ea a adăugat că este nevoie de reforma clasei politice şi că salută Noua Republică.

Monica Macovei a spus că dreapta înseamnă pentru ea o societate în care oamenii muncesc şi plătesc taxe şi nu sunt unii care "stau cu burta la soare" şi aşteaptă să primească de la ceilalţi.

"Dreapta este şi o societate în care competiţia şi valoarea primează, în care oamenii sunt proactivi, ideile au loc să fie testate şi aplicate, în care există un stat de drept şi reguli care se aplică", a mai spus Macovei.

Ea a mai arătat că, în concepţia dreptei, solidaritatea trebuie să fie doar cu cei cu neputinţe, nu cu cei care nu muncesc.

"Solidaritate nu înseamnă faptul că unii sau unele persoane muncesc şi plătesc taxe, în timp ce în alte părţi lucrurile nu stau aşa şi există mereu cerinţe ca primii să muncească şi pentru cei de-al doilea. Sigur, trebuie să fim solidari cu cei care au neputinţe. Dar punct. Atât, doar atât", a mai spus Macovei.

La dezbaterea ISP intitulată "Noua şcoală de gândire a dreptei" mai participă şi Teodor Baconschi, Cristian Preda, Mihail Neamţu, Sever Voinescu şi Ionuţ Popescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici