Macovei, propusă pentru preşedinţia delegaţiei PE pentru R. Moldova

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a fost propusă pentru funcţia de preşedinte a delegaţiei PE cu Republica Moldova, alegerea ei fiind o chestiune sigură şi urmând să fie formalizată cel mai probabil în septembrie, a declarat pentru MEDIAFAX, Marian-Jean Marinescu, eurodeputat PDL.

44 afișări
Imaginea articolului Macovei, propusă pentru preşedinţia delegaţiei PE pentru R. Moldova

Macovei, propusă pentru preşedinţia delegaţiei PE pentru Republica Moldova (Imagine: Mediafax Foto)

"Monica Macovei a fost propusă pentru preşedinţia delegaţiei PE cu Republica Moldova, iar alegerea ei este sută la sută sigură, practic nemaiavând ce să se întâmple însă formalizarea numirii şi constituirea delegaţiei va avea loc din motive de calendar, cel mai probabil în luna septembrie", a spus Marian-Jean Marinescu.

El a precizat de asemenea că printre eurodeputaţii PDL propuşi pentru funcţii de conducere în comisii ale Parlamentului European se numără preşedintele delegaţiei PDL, Teodor Stolojan - pentru postul de vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri economice, Rareş Niculescu - pentru vicepreşedinia Comisiei pentru Agricultură, Sebastian Bodu - vicepreşedinte al Comisiei Juridice (JURI) şi Traian Ungureanu, - vicepreşedinte la APE Euronest, instrument nou înfiinţat pentru relaţia cu state din estul Europei.

Marian Jean-Marinescu a spus că, la fel ca în cazul Monicăi Macovei, şi confirmarea acestora în funcţie este sigură, urmând să fie formalizată joi, în ultima zi a sesiunii plenare de inaugurare a PE, sau luni, la Bruxelles.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici