Macovei: UDMR să retragă iniţiativele lui Mate Andras privind ANI. PNL să ceară demisia lui Frâncu

Europarlamentarul PDL Monica Macovei solicită UDMR să retragă iniţiativele legislative ale lui Mate Andras privind ANI şi consideră că PNL ar trebui să ceară demisia lui Emilian Frâncu, potrivit unui comunicat de presă, remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

330 afișări
Imaginea articolului Macovei: UDMR să retragă iniţiativele lui Mate Andras privind ANI. PNL să ceară demisia lui Frâncu

Monica Macovei (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

"UDMR trebuie să retragă iniţiativele lui Mate Andras privind ANI, iar PNL să îi ceară demisia lui Emilian Frâncu. Procurorii au confirmat constatarea Agenţiei de Integritate, care susţine că deputatul UDMR Mate Andras Levente s-a aflat în conflict de interese pentru că şi-a angajat soţia la cabinetul de europarlamentar. Contractul de muncă al soţiei era avizat chiar de deputatul UDMR, adică în familie", a precizat Macovei.

Potrivit Monicăi Macovei, deputatul UDMR Mate Andras Levente este "iniţiatorul neobosit" al mai multor propuneri şi amendamente, prin care "urmăreşte să fie mutilată Agenţia de Integritate, astfel încât instituţia să nu mai aibă puteri şi să nu mai poată verifica declaraţiile de avere, incompatibilităţile şi conflictele de interese".

"Adică să nu-l mai verifice nici pe el. Mate Andras Levente a vrut chiar ca demnitarii să fie scoşi din definiţia funcţionarilor publici, ceea ce ar fi însemnat că nu mai pot fi anchetaţi şi pedepsiţi penal pentru luare de mită, trafic de influenţă, conflict de interese, abuz iîn serviciu, etc. Odată cu trimiterea în judecată a dosarului penal pe numele lui Mate Andras Levente, UDMR trebuie să retragă proiectele legislative iniţiate de acesta care vizează Agenţia de Integritate, pentru că avem dovada că urmărea un interes personal prin aceste modificări" a apreciat Macovei.

În legătură cu liberalul Emilian Frâncu, Macovei arată că acesta a fost condamnat pentru corupţie la patru ani de închisoare cu suspendare.

"Faptul că judecătorii au decis că sentinţa este cu suspendare nu înseamnă că îl consideră nevinovat pe Emilian Frâncu. Din contră, sentinţa Tribunalului Bucureşti arată că liberalul Frâncu este vinovat şi pentru asta a fost condamnat penal. Ieşirea lui Emilian Frâncu din închisoare nu şterge condamnarea penală de patru ani, iar PNL ar trebui să arate că îi respectă pe locuitorii din Râmnicu Vâlcea şi să îi ceară să renunţe la funcţia de primar. Niciun oraş din ţară nu trebuie să fie condus de un condamnat penal pentru fapte de corupţie", a adăugat Monica Macovei.

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras Levente, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului general, pentru conflict de interese, fiind acuzat că şi-a angajat soţia la Parlament, iar aceasta a obţinut astfel venituri de 5.508 lei, potrivit PICCJ.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că reprezentanţii Uniunii au încredere în nevinovăţia deputatului Mate Andras, trimis în judecată pentru conflict de interese fiindcă şi-ar fi angajat soţia la Parlament, şi consideră că acţiunea este una "de intimidare", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul suspendat al municipiului Râmnicu Vâlcea, condamnat de Tribunalul Bucureşti la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, a revenit, joi, la Primărie, declarând că nu va demisiona din funcţie şi că va continua proiectele începute în oraş.

Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Emilian Frâncu la patru ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, primarul fiind eliberat după cinci luni de închisoare. Decizia instanţei, care nu este definitivă, poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Potrivit legislaţiei în vigoare, Frâncu se poate întoarce în funcţia de primar dacă instanţa nu a dispus o interdicţie în acest sens.

Joi, Emilian Frâncu a fost primit cu aplauze de către colegii din organizaţia municipală a PNL Vâlcea, el declarând că vrea să continue proiectele începute în timpul mandatului său în municipiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici