VIDEO  Macron şi-a pus mănuşile box. Preşedintele Franţei a ieşit încălzire pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 şi pentru remanierea guvernului

Macron, un pasionat de box (în 2017 s-a accidentat la mână, înainte de duelul televizat cu Marine Le Pen), îi invită pe francezi să practice sport în fiecare zi şi se pregăteşte să înlocuiască premierul.

129 afișări
Imaginea articolului Macron şi-a pus mănuşile box. Preşedintele Franţei a ieşit încălzire pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 şi pentru remanierea guvernului

Sursa foto: twitter.com/EmmanuelMacron

Cu 200 de zile înainte de Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a transmis conaţionalilor un mesaj video pe Instagram.

Şeful statului apare cu mănuşi pe umeri şi un sac de box pe fundal şi îşi invită compatrioţii să practice sport. Cu toate acestea, mulţi se aşteaptă ca Macron să facă un anunţ, în orice moment, cu privire la remanierea guvernului, mai degrabă decât despre sport.

„Vom găzdui cele mai ecologice Jocuri Olimpice şi Paralimpice din istorie în Franţa, jocuri verzi care respectă acordurile de la Paris”, afirmă Macron, care a insistat că Jocurile trebuie să lase o moştenire care să dureze dincolo de vara lui 2024. O utilitate care priveşte nu numai locurile de muncă şi infrastructura sportivă, ci şi obiceiurile zilnice ale francezilor.

Jocurile Olimpice sunt un prilej de a-i invita pe francezi „să practice cel puţin 30 de minute de sport pe zi – spune preşedintele -. Cel puţin 30 de minute pe zi, pentru că este bun pentru sănătatea ta şi este, de asemenea, o modalitate de a ne asigura că Jocurile rămân parte din rutina noastră zilnică”

Pasiunea lui Macron pentru box este binecunoscută, atât de mult încât în ​​trecut s-a arătat în public cu mănuşi. Potrivit lui Ludovic Vigogne, jurnalist autor al cărţii „Les sans jours”, Macron se antrenează cu mare intensitate până la exagerare uneori, aşa cum i s-a întâmplat în 2022, între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale, când s-a rănit la mână şi a reuşit cu multă dificultate să ascundă rana, la duelul televizat cu Marine Le Pen.

Într-un interviu recent acordat Paris Match, soţia sa Brigitte vorbeşte despre angajamentul cu care preşedintele îşi îngrijeşte starea fizică, inclusiv şedinţele de box şi cele de mers pe jos.

Un alt politician de nivel înalt cunoscut pentru a fi boxer este Edouard Philippe, care a fost primul premier al lui Macron în 2017, la începutul primului său mandat. Lăsând boxul deoparte, Philippe este una dintre personalităţile (împreună cu aliatul său François Bayrou) pe care Macron a dorit să le consulte în ultimele zile în vederea remanierii guvernamentale şi în special a schimbării primului ministru.

Orele lui Elisabeth Borne la cârma guvernului par numărate, iar numele fostului ministru al Agriculturii, Julien Denormandie, şi al ministrului Apărării, Sébastien Lecornu, circulă cu insistenţă pentru a fi înlocuite.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici