MAE: Apartamentul repartizat lui Baconschi este pentru acţiuni de protocol

Apartamentul repartizat de RA-APPS ministrului de Externe, Teodor Baconschi, va fi folosit ca spaţiu protocolar pentru a găzdui acţiuni de protocol şi de reprezentare în interesul României, a precizat, vineri, MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

29 afișări
Imaginea articolului MAE: Apartamentul repartizat lui Baconschi este pentru acţiuni de protocol

MAE: Apartamentul repartizat lui Baconschi este pentru acţiuni de protocol (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

MAE precizează că, potrivit cutumei internaţionale, ministrul Afacerilor Externe găzduieşte evenimente, formale sau informale, la care are ca invitaţi diverşi demnitari, omologi străini sau ambasadori acreditaţi la Bucureşti.

Este o practică ce a mai fost utilizată şi de alţi miniştrii români de Externe, menţionează MAE.

Premierul Emil Boc a semnat o decizie de atribuire lui Teodor Baconschi, care a preluat recent protofoliul de ministru de Externe, a unui apartament cu titlu de locuinţă de protocol, administrat de Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), într-un imobil aflat pe Şoseaua Kiseleff nr.24.

Conform declaraţiei de avere, Baconschi deţine un apartament în Bucureşti, achiziţionat în anul 1997, cu o suprafaţă de 97 de metri pătraţi. Acesta este singurul imobil deţinut de ministrul de Externe. Potrivit declaraţiei de avere, el încasează o chirie lunară pentru un apartament, în sumă de 1100 euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici