MAE cere Parchetului ÎCCJ să investigheze accidentul cu maşina reprezentanţei din Singapore

MAE a cerut Parchetului de pe lângă ÎCCJ să investigheze accidentul în care a fost implicată o maşină a reprezentanţei diplomatice a României din Singapore, Ministerul cerând totodată rechemarea însărcinatului cu afaceri în Singapore, Silviu Ionescu.

21 afișări
Imaginea articolului MAE cere Parchetului ÎCCJ să investigheze accidentul cu maşina reprezentanţei din Singapore

MAE cere Parchetului ÎCCJ să investigheze accidentul cu maşina reprezentanţei României în Singapore

Ministerul Afacerilor Externe a solicitat, marţi, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să investigheze accidentul în care a fost implicată o maşină a reprezentanţei diplomatice a României din Singapore, din data de 15 decembrie, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, decizia a fost luată după verificările interne derulate de MAE, în urma cărora s-a constatat că, din punctul de vedere al prevederilor legale şi al reglementărilor internaţionale, Ministerul Afacerilor Externe nu are nici competenţele şi nici mijloacele pentru a putea identifica autorul, cauza, şi condiţiile producerii accidentului, aceste aspecte ţinând strict de procedura penală.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis totodată Parchetului toate informaţiile pe care le-a obţinut în acest dosar, în urma verificărilor interne derulate până în prezent.

MAE precizează că doreşte clarificarea rapidă a acestei situaţii şi îşi dă tot concursul pentru elucidarea cazului, atât în relaţia cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cât şi cu autorităţile din Singapore, cu care se află în contact permanent.

Conducerea MAE a decis astăzi şi rechemarea de la post a domnului Silviu Ionescu, însărcinat cu afaceri a.i. în Singapore, pentru a sprijini derularea anchetei de către organele judiciare. MAE va continua verificarea internă pentru a vedea dacă Silviu Ionescu a respectat normele diplomatice, în contextul existenţei unor relatări de presă legate de acesta.

MAE român regretă profund faptul că acel accident a avut loc, oricare ar fi circumstanţele producerii acestuia, cu atât mai mult cu cât s-a soldat cu victime şi cu pierderea unei vieţi omeneşti. MAE transmite condoleanţe familiei tânărului decedat în acest accident.

Parchetul ICCJ a primit sesizarea privind accidentul cu maşina reprezentanţei din Singapore

Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie de Justiţie (ICCJ) a înregistrat, marţi, sesizarea MAE privind investigaţii legate de accidentul în care a fost implicată o maşină a reprezentanţei diplomatice a României din Singapore.

Parchetul instanţei supreme a confirmat primirea documentelor de la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), urmând ca sesizarea să fie analizată de procurori.

MAE a depus un denunţ penal faţă de Silviu Ionescu, însărcinatul cu afaceri în Singapore, dosarul urmând să fie analizat de procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului instanţei supreme, au precizat reprezentanţii instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici