MAE consideră "aberante" restricţiile de călătorie anunţate de Voronin

MAE consideră "aberante" măsurile unilaterale de impunere a restricţiilor de călătorie anunţate de preşedintele R. Moldova Vladimir Voronin şi precizează că România va menţine sistemul de vize gratuite pentru cetăţenii moldoveni.

12 afișări
Imaginea articolului MAE consideră "aberante" restricţiile de călătorie anunţate de Voronin

MAE consideră "aberante" restricţiile de călătorie anunţate de Voronin

MAE subliniază că "România va menţine sistemul de vize gratuite pentru cetăţenii moldoveni".

MAE precizează că România a sprijinit consecvent independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi va continua să aibă o abordare europeană în raporturile sale cu statul vecin, "în pofida politicii antiromâneşti a autorităţilor comuniste de la Chişinău".

România va susţine în continuare apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană, inclusiv prin proiectele destinate tinerilor care doresc să studieze în ţara noastră, precum şi participarea la alte programe europene destinate cetăţenilor acestei ţări.

MAE a făcut cunoscută poziţia sa partenerilor din comunitatea europeană şi euro-atlantică, se mai arată în comunicat.

R.Moldova a decis introducerea regimului de vize în relaţia cu România, a anunţat preşedintele moldovean, Vladimir Voronin, pe fondul protestelor violente din ultimele zile, relatează pagina online a RIA Novosti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici