MAE: Raporturile de muncă ale lui Silviu Ionescu, suspendate

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a decis suspendarea raporturilor de muncă ale lui Silviu Ionescu, pe perioada desfăşurării urmării penale de către procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică, măsura fiind valabilă începând de joi.

30 afișări
Imaginea articolului MAE: Raporturile de muncă ale lui Silviu Ionescu, suspendate

MAE: Raporturile de muncă ale lui Silviu Ionescu, suspendate (Imagine: carforum.com)

Potrivit MAE, având în vedere faptele imputate lui Ionescu de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, respectiv săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului şi fals în declaraţii, decizia suspendării raporturilor de muncă este justificată de prevederile Statutului Corpului diplomatic şi consular al României.

Potrivit articolului 60 din Statut, dacă s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva unui membru al Corpului diplomatic şi consular al României pentru o infracţiune de natură să îl facă incompatibil cu statutul său, ministrul Afacerilor Externe va lua măsura suspendării raporturilor de muncă.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că doreşte clarificarea cât mai rapidă şi potrivit legii a circumstanţelor în care s-a produs accidentul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici