MAE recomandă românilor să părăsească Siria

Ministerul Afacerilor Externe a postat, marţi, un avertisment de călătorie pentru Siria, recomandând cetăţenilor români să evite călătoriile în această ţară, iar celor care se află deja în Siria să părăsească zona folosind cursele aeriene comerciale, încă disponibile.

119 afișări
Imaginea articolului MAE recomandă românilor să părăsească Siria

MAE recomandă românilor să părăsească Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

MAE precizează că au fost semnalate violenţe pe întreg teritoriul ţării, inclusiv la Damasc, iar numărul victimelor din rândul civililor este în creştere. Ministerul precizează totodată că în ultimele zile mai multe autostrăzi importante, inclusiv Tartous-Latakia, Latakia-Alep, Homs-Alep şi Damasc-Iordania au fost temporar închise din cauza demonstraţiilor.

Legăturile de comunicaţie în Siria pot suferi unele întreruperi sau limitări şi există, de asemenea, riscul de producere de atacuri teroriste în locuri publice.

"Cetăţenilor români li se recomandă să evite total, în această perioadă, deplasările în localităţile Daraa şi Lattakia şi, în general, în regiunea de sud a Siriei, în apropierea frontierei cu Iordania. Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile la graniţa cu Irak", precizează MAE.

Ministerul sfătuieşte românii aflaţi în această ţară să se adreseze Ambasadei României la Damasc şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc sunt atenţionaţi că o fac pe propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că, de la caz la caz, pot interveni limitări privind posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de carieră în situaţii de urgenţă.

Cetăţenii români sunt sfătuiţi cu insistenţă să îşi încheie asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă. MAE recomandă de asemenea cetăţenilor români care se află deja în Siria "să respecte cu stricteţe anunţurile şi recomandările autorităţilor locale", "să evite zonele aglomerate, în care se desfăşoară mitinguri, manifestaţii publice şi să nu folosească în aceste zone sau în apropierea instituţiilor publice aparatură fotografică sau video", "să urmărească mass-media locală pentru a afla care sunt zonele în care se desfăşoară acţiuni de protest pentru a le putea evita", "să evite circulaţia pe timp de noapte, indiferent de zonă", "să respecte tradiţiile şi obiceiurile locale" şi "să păstreze în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi să nu le expună în mod vizibil asupra lor sau în maşini".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici