MAE salută "cu deosebită satisfacţie" aprobarea de către PE a noii Comisii Europene

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută "cu deosebită satisfacţie" aprobarea de către Parlamentul European, cu o largă majoritate, a colegiului Comisiei Europene pentru următorul mandat.

17 afișări
Imaginea articolului MAE salută "cu deosebită satisfacţie" aprobarea de către PE a noii Comisii Europene

MAE salută "cu deosebită satisfacţie" aprobarea de către PE a noii Comisii Europene

"Avem încredere că noua echipă a preşedintelui Jose Manuel Barroso îşi va îndeplini misiunea cu eficienţă, profesionalism şi transparenţă, în deplină cooperare şi coordonare cu toate statele membre. Din perspectiva României, este important ca noul Colegiu european să îşi asume prerogativele cât mai rapid, pentru ca Uniunea să găsească răspunsuri adecvate provocărilor actuale, mergând de la asigurarea unei strategii coordonate la nivelul UE pentru redresarea economică, până la consolidarea coeziunii sociale şi promovarea unei Uniuni a cetăţenilor", se arată în comunicatul transmis, marţi, de MAE.

Noua Comisie îşi va desfăşura activitatea în cadrul instituţional european instituit prin Tratatul de la Lisabona, iar promovarea unei agende europene ambiţioase va presupune realizarea unei coordonări eficiente a Comisiei cu Preşedintele stabil al Consiliului European, precum şi cu Parlamentul European, ale cărui prerogative sunt consolidate prin noul Tratat, dar şi continuarea unei apropiate cooperări cu Consiliul, menţionează sursa citată.

Noua Comisie Europeană, condusă de portughezul Jose Manuel Barroso, a fost aprobată, marţi, de membrii Parlamentului European, reuniţi în plen la Strasbourg.

Votul pozitiv al eurodeputaţilor deschide calea intrării în funcţiune a noii echipe, care necesită un acord formal al guvernelor UE, care ar putea avea loc miercuri. Prima reuniune a Colegiului noilor comisari este prevăzută pentru 17 februarie.

Noii comisari, printre care se numără şi Dacian Cioloş, vor depune jurământul în faţa Curţii Europene de Justiţie de la Luxemburg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici