MAE va deschide consulate la Trieste, Bologna şi Cosenze

Ministrul de Externe Adrian Cioroianu a declarat, luni, că, în planul de măsuri al Ministerului de Externe pentru perioada imediat următoare figurează acţiuni de comunicare publică şi acţiuni consulare printre care deschiderea de trei noi consulate la Trieste, Bologna şi Cosenza.

4 afișări
Imaginea articolului MAE va deschide consulate la Trieste, Bologna şi Cosenze

MAE va deschide consulate la Trieste, Bologna şi Cosenze

Cioroianu a spus că în categoria măsurilor de ordin consular, MAE îşi propune să acţioneze pentru respectarea Convenţiei consulare bilaterale România -Italia. În opinia ministrului, acest demers presupune ca autorităţile să informeze autorităţile române şi să transmită copii ale deciziilor de înlăturare a românilor.

Tot în categoria măsurilor consulare, ministrul a spus că MAE îşi propune suplimentarea personalului consular de la Roma, Torino şi Milano, precum şi înfiinţarea a trei noi consulate menite să acorde asistenţă consulară cetăţenilor români, la Trieste, Bologna şi Cosenze.

În categoria măsurilor de comunicare publică, ministrul a menţionat dorinţa de iniţiere a unor parteneriate cu autorităţile centrale şi locale din Italia şi cu organizaţii neguvernamentale.

Cioroianu a propus de asemenea folosirea mediului de afaceri italian în România precum şi a celui român din Italia pentru a transmite un mesaj realist despre România. Ministrul a apreciat că lipseşte un mesaj despre imaginea realistă a României şi a apreciat că poate astfel se justifică şi lozincile xenofobe la adresa românilor.

Ministrul a explicat că implicarea comunităţii italiene din România este foarte importantă şi a adăugat în acest context că a primit o scrisoare din partea lui Guilermo Frinzi, preşedintele Camerei de Comerţ a Italiei în România, potrivit căreia instituţia menţionată se pune la dispoziţia MAE pentru realizarea unui proiect care să prezinte imaginea realistă a României.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici