Mai bine mort decât fără putere! Motivul pentru care Donald Trump a refuzat anestezia în 2019

  • Numeroase anecdote din timpul preşedinţiei lui Donald Trump reies din cartea fostei purtătoare de cuvânt Stephanie Grisham.
  • La un examen medical de rutină, Trump a refuzat să supună anesteziei, pentru a „nu se arăta el însuşi slab” şi să fie forţat să treacă temporar comanda adjunctului Mike Pence.
1870 afișări
Imaginea articolului Mai bine mort decât fără putere! Motivul pentru care Donald Trump a refuzat anestezia în 2019

Mai bine mort decât fără putere! Motivul pentru care Donald Trump a refuzat anestezia în 2019

După ce Donald Trump a ieşit, prima dată în ultimii 24 de ani, de pe lista celor mai bogaţi 400 de oameni din America, potrivit unui clasament Forbes, paginile ziarelor s-au umplut cu poveştile publicate de fostul său purtător de cuvânt.

Stephanie Grisham, care în ultimele opt luni la Casa Albă devenise faimoasă pentru că nu a condus nici măcar o conferinţă de presă, a decis să vorbească liber în memoriile ”Ce am văzut la Casa Albă a lui Trump”.

Grisham este a treia Stephanie care scrie despre Trump, după Stephanie Winston Wolkoff, o fostă prietenă a primei doamne, şi Stephanie Clifford, vedeta porno care şi-a povestit întâlnirile cu ex-preşedintele.

Fosta purtătoare de cuvânt, totuşi, a avut acces extraordinar la familia Trump - a lucrat cu cei doi soţi timp de şase ani - fiind şef de cabinet al Melaniei: Grisham vorbeşte despre o persoană rea, narcisistă, periculoasă. Grisham mai scrie că fostul preşedinte i-ar fi întrebat iubitul dacă era bună în pat.

Vizită la spital, într-o sâmbătă după-amiază

După cum spune Politico, totuşi, Grisham a reuşit mai presus de toate să facă lumină asupra unuia dintre cele mai ciudate şi în acelaşi timp cele mai discutate secrete ale preşedinţiei Trump: o vizită neanunţată la spitalul Walter Reed, într-o sâmbătă după-amiază din noiembrie 2019.

S-au născut mai multe teorii ale conspiraţiei, de la atac de cord la accident vascular cerebral, până la atac de anxietate şi a fost nevoie de cartea aceasta pentru a dezvălui adevărul: preşedintele trebuia să fie supus unei colonoscopii de rutină.

Trump a refuzat anestezia - ceea ce pentru o astfel de examinare dureroasă este normală - pentru că nu a vrut să transfere temporar puteri adjunctului său, Mike Pence, şi a urât ideea de a arăta un semn de slăbiciune. De asemenea, n-a dorit să fie ţinţa glumelor despre partea lui dorsală, la emisiunile de seară.

Dacă ar fi fost supus operaţiei sub anestezie, Trump ar fi trebuit să predea temporar comanda lui Pence, aşa cum era prevăzut de amendamentul 25, prezentat Congresului în 1965 după asasinarea lui John Kennedy şi ratificat în 1967, aşa cum sa întâmplat deja de trei ori, întotdeauna pentru câteva ore şi întotdeauna pentru o colonoscopie: în 1985, când Ronald Reagan a fost apoi operat pentru cancer de intestin şi a lăsat temporar comanda lui George HW Bush; în 2002 şi 2007, când George W. Bush a încredinţat ţara adjunctului său, Dick Cheney.

Recent, Trump a declarat că va candida la următoarele alegeri, singurul impediment fiind, eventual, cel venit dinspre medici.

Au apărut cotele la pariuri despre şansele pe care Donald Trump le are la preşedinţia SUA.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici