Mai mulţi intelectuali neagă faptul că ar fi semnat o scrisoare către Băsescu

Gabriel Liiceanu şi Sorin Ilieşiu, contactaţi de MEDIAFAX, au negat faptul că au semnat o scrisoare deschisă către Traian Băsescu în care îi solicitau acestuia în mod expres să nu gireze o alianţă guvernamentală cu PSD.

58 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi intelectuali neagă faptul că ar fi semnat o scrisoare către Băsescu

Intelectualii către Băsescu: Vă solicităm în mod expres să nu giraţi o alianţă cu PSD! (Imagine: Mediafax Foto)

"E o nebunie pură", a declarat Gabriel Liiceanu. "Niciuna dintre persoanele din scrisoare nu a semnat aşa ceva", a spus filosoful.

"Nu te poţi apăra de electronica noastră avansată când orice nebun se poate folosi de orice adresă", a adăugat acesta, care a menţionat că mail-ul de pe care a fost trimis mesajul foloseşte numele Grupului de Dialog Social (GDS). "Acest lucru este o infracţiune. Cred că semnăturile noastre sunt folosite de cineva care vrea să dea un aer de plauzibilitate semnăturii", a menţionat Liiceanu.

"Am cerut textul scrisorii. Numele meu apare acolo, dar eu am văzut acum cinci minute textul. Cineva a abuzat de aceste nume, fără să ceară consimţământul respectivelor persoane. (...) Adresa de la care a fost trimisă scrisoarea nu este o adresă a GDS-ului. (...) Cineva ar fi afirmat că eu am scris textul. Nu l-am scris eu. Am citit acum textul şi, în principiu, e un text bun. În principiu, l-aş fi semnat, dar nu l-am semnat", a declarat pentru MEDIAFAX Sorin Ilieşiu, vicepreşedinte al Alianţei Civice şi membru GDS.

În scrisoarea deschisă adresată preşedintelui Traian Băsescu se precizează că, "în urmă cu exact patru ani, România beneficia de cel mai important moment pentru memoria şi conştiinţa sa colectivă de la evenimentele din 1989 încoace" şi anume "o alianţă în care puţini crezuseră că poate câştiga alegerile parlamentare reuşea să redea românilor sentimentul libertăţii şi al demnităţii".

"Timp de patru ani, 2000 - 2004, în care cuvintele cele mai rostite fuseseră «corupţie» «frică», «şantaj», «izolare», românii s-au simţit înşelaţi şi persecutaţi. Intelectualii incomozi erau ridicaţi de pe stradă, justiţia era înfăptuită în sufrageriile baronilor roşii, membrii cabinetului făceau deliciul presei internaţionale prin delapidările de fonduri europene iar programul de la televizor era făcut îndeaproape după agenda lui Adrian Năstase", îi transmit intelectualii şefului staului.

În scrisoare este menţionat faptul că "onoarea unei naţiuni stă şi în liderii pe care îi are" şi că, "atât în dezbaterile publice, cât şi în discuţii particulare, mulţi dintre cei care semnează acest apel i-au arătat sprijinul lui Traian Băsescu".

Gelu Trandafir, membru CNA, a negat, de asemenea, că ar fi semnat această scrisoare.

La rândul lui, Mircea Mihăieş, vicepreşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), a declarat că nici nu ştia despre existenţa acestei scrisori, până să fie contactat de MEDIAFAX, ceea ce nu înseamnă că nu o va semna, dar trebuie să afle mai întâi despre ce este vorba şi cui îi aparţine demersul.

Citeşte şi:

Intelectualii către Băsescu: Vă solicităm în mod expres să nu giraţi o alianţă cu PSD!

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici