Maia Sandu a fost primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

  • Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost primită, marţi, la Palatul Cotroceni, de Klaus Iohannis.
  • Şeful statului român afirmă că dialogul a vizat ajutorul major pe care România îl acordă în continuare Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce priveşte aderarea la Uniunea Europeană.
127 afișări
Imaginea articolului Maia Sandu a fost primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Sursa foto: Facebook/Klaus Iohannis

„Am primit-o astăzi, la Palatul Cotroceni, pe doamna Preşedinte Maia Sandu, cu care am avut un dialog foarte bun despre ajutorul major pe care îl acordăm în continuare Republicii Moldova, inclusiv în ceea ce priveşte aderarea la Uniunea Europeană”, scrie pe Facebook Klaus Iohannis.

El afirmă că este prima întrevedere dintr-o serie de întâlniri consistente pe care le va avea pe parcursul următoarelor trei zile cu preşedinţi, premieri şi lideri ai instituţiilor europene, care se află zilele acestea la Bucureşti cu ocazia Congresului Partidului Popular European.

„Mai sunt doar câteva luni până la alegerile europarlamentare din iunie şi este esenţial ca în Europa să câştige din nou democraţia, iar mişcările care se bazează doar pe nostalgia trecutului şi oferă false soluţii pentru oameni să nu se consolideze. Sunt convins că discuţiile şi dezbaterile de la Bucureşti vor contura o viziune solidă pentru viitorul Europei, care va răspunde aşteptărilor cetăţenilor noştri pentru un trai mai bun, în siguranţă şi prosperitate”, încheie Iohannis.

Maia Sandu a avut o întrevedere şi cu premierul Marcel Ciolacu

„Premierul Ciolacu a subliniat sprijinul activ pe care România va continua să îl acorde parcursului european al Republicii Moldova şi implementării reformelor necesare pentru avansarea agendei europene, în contextul deciziei Consiliului European de deschidere a negocierilor de aderare la UE, din decembrie 2023”, transmite Executivul.

De asemenea, potrivit sursei citate, au fost discutate în cadrul întrevederii proiecte de cooperare bilaterală, în special în domeniul infrastructurii şi în sectorul economic, cu accent asupra sprijinului pe care România îl acordă dezvoltării mediului investiţional din Republica Moldova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici