Maior, despre declaraţiile lui Vanghelie: Există o intensificare a retoricii politice

Directorul SRI, George Maior, s-a prezentat, marţi, la Comisia parlamentară de resort, declarând, întrebat cum comentează recentele afirmaţii ale lui Marian Vanghelie, că "a atenţionat încă de acum şase luni că există o intensificare a retoricii politice care nu este consonantă cu activitatea SRI.

33 afișări
Imaginea articolului Maior, despre declaraţiile lui Vanghelie: Există o intensificare a retoricii politice

Directorul SRI George Maior (Imagine: Mediafax Foto)

George Maior a fost întrebat de ziarişti, înainte de a intra la comisia parlamentară, cum comentează afirmaţiile liderului PSD, Marian Vanghelie, legate de serviciile secrete.

"Din păcate, la nivelul retoricii politice, foarte adesea se folosesc anumite concepte şi un discurs mult prea agresiv faţă de ceea ce înseamnă cu adevărat un serviciu de informaţii într-o ţară membră NATO. Am avertizat şi am atenţionat asupra acestui lucru încă de acum 6 luni, că există o intensificare a retoricii politice pe acest plan, care nu este consonantă cu activitatea în serviciu", a răspuns directorul SRI, fără a face alte precizări.

El a mai spus că a venit la comisia parlamentară de resort pentru a discuta despre probleme generale pe linia securităţii naţionale.

Şedinţa comisiei parlamentare de supraveghere a activităţii SRI continuă în prezenţa directorului SRI.

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, că datele despre fratele lui Traian Băsescu au fost furnizate de SRI, nu de "Doi şi un sfert", el arătând că "s-a dorit" să se puna mâna pe arhiva "Doi şi un sfert", unde e vorba de "fetiţa EBA", care "se încinge" din când în când".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici