Majorarea pensiilor reduce numărul pensionarilor care primesc ajutoare de încălzire

Fostul secretar de stat în MAI, Mircea Toader (PD), a declarat, joi, că, în urma aplicării legii de majorăre a pensiilor, aproximativ 1,4 milioane de pensionari nu vor primi ajutoare de încălzire, iar alte 2,3 milioane de pensionari vor primi ca ajutor sume mai mici decât cele stabilite iniţial.

2 afișări
Imaginea articolului Majorarea pensiilor reduce numărul pensionarilor care primesc ajutoare de încălzire

Majorarea pensiiloe reduce numărul pensionarilor care primesc ajutoare de încălzire

“În urma aplicării modificărilor la Legea pensiilor să se majoreze corespunzător plafoanele stabilite prin OUG 57/2006 privind ajutoarele de încălzire, având în vedere că majorarea pensiilor va duce pentru un număr important de pensionari la excluderea totală sau parţială a acestora de la acest important sprijin financiar”, a susţine Mircea Toader.

Fostul secretar de stat în MAI a estimat că 1,4 milioane de pensionari nu vor beneficia deloc de ajutoarele pentru întreţinere, iar peste 2,3 milioane de pensionari vor primi ca ajutor o sumă mai mică decât suma stabilită iniţial prin OUG 57/2006.

Toader a susţinut că Guvernul nu a luat nicio măsură concretă de îndeplinire a prevederilor HG 462/2006 referitoare la termoficare, “existând riscul ca populaţia să nu poată suporta preţurile din această iarnă şi din iernile următoare”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici