Mancini: Comunitatea românească e bine integrată şi respectată în Italia

Ambasadorul italian la Bucureşti, Daniele Mancini, i-a spus ministrului de Externe Adrian Cioroianu, într-o întâlnire care a avut loc marţi, referindu-se la comunitatea românească din Italia, că "aceasta este bine integrată şi respectată”.

1 afișare
Imaginea articolului Mancini: Comunitatea românească e bine integrată şi respectată în Italia

Mancini: Comunitatea românească e bine integrată şi respectată în Italia

"În contextul ultimelor articole, apărute în presa italiană, referitoare la acte de încălcare a legilor de către unii cetăţeni români, rezidenţi în această ţară, ambasadorul Italiei, vorbind despre comunitatea românească, a ţinut să evidenţieze că «aceasta este bine integrată şi respectată» în Italia", se arată într-un comunicat al MAE remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, Mancini s-a referit la recentele afirmaţii ale Ministrului Economiei şi Finanţelor, Tommaso Padoa-Schioppa, potrivit căruia „imigraţia este o binecuvântare” pentru Italia, ca şi pe cele ale Ministrului de Interne, Giuliano Amato, care a spus „ că migraţia română este o plusvaloare”.

"De asemenea, a fost evidenţiat interesul celor două state de a consolida cooperarea bilaterală în domeniul gestionării problematicii prezenţei numeroasei comunităţi româneşti în Italia. În acest scop, în perioada imediat următoare, vor avea loc contacte la nivel guvernamental, menite să identifice noi modalităţi de cooperare bilaterală, legate de problemele sociale ale comunităţii româneşti din Italia", se arată în comunicatul MAE.

Cioroianu şi Mancini au discutat şi despre vizita lui Massimo D`Alema, viceprim-ministru şi ministru al Afacerilor Externe al Italiei, şi "dorinţa ca acesta să fie un moment de referinţă pentru dialogul politico-diplomatic, la aniversarea a 10 ani de la încheierea parteneriatului strategic dintre cele două state", informează comunicatul.

Cu ocazia vizitei, urmează să fie semnată Declaraţia Comună a Miniştrilor Afacerilor Externe ai României şi Republicii Italiene asupra Parteneriatului Strategic Consolidat Româno – Italian.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici