Manda: În opinia SRI, protocolul ÎCCJ- SRI-Parchetul General este încă valid

Preşedintele Comisiei de control Serviciului Român de Informaţii, Claudiu Manda, a declarat, marţi, că cel puţin un protocol, încheiat între ICCJ, SRI şi Parchetul General, este încă valid, deoarece, în opinia SRI nu a fost denunţat.

490 afișări
Imaginea articolului Manda: În opinia SRI, protocolul ÎCCJ- SRI-Parchetul General este încă valid

Manda: În opinia SRI, protocolul ÎCCJ- SRI-Parchetul General este încă valid

”Săptămâna trecută am discutat şi am formulat un răspuns către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la scrisoarea deschisă pe care am primit-o de la doamna preşedinte al ÎCCJ despre protocolul sau protocoalele dintre ICCJ, SRI şi Parchet. Am trimis în răspunsul acela titlul protocolului, numele de înregistrare ale protocolului, cele trei instituţii care au semnat. Am opinat, atunci când am fost la Direcţia juridică ne-au spus că, în opinia SRI, protocolul este încă valid. Dacă este un alt protocol sau este diferit de cel pe care îl are doamna preşedinte, e o chestiune pe care domnia sa o va evalua şi dacă putem să o ajutăm, o vom face”, a declarat preşedintele Comisiei de control SRI, Claudiu Manda.

El a precizat că protocolul pe care l-a văzut este semnat de trei părţi, respectiv ICCJ, SRI şi Parchetul General.

”Doresc să precizez foarte clar - protocolul pe care noi l-am văzut la Direcţia juridică şi am solicitat să ne parvină şi la comisie este semnat între Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul general şi SRI, deci este semnat în trei părţi, pentru că a apărut în spaţiul public că ar fi semnat între două părţi. Cel pe care l-am văzut noi este semnat în trei părţi. Dacă în cazul protocoalelor prezentate în spaţiul public am solicitat să ne prezinte şi documentul de denunţare şi ne-au prezentat schimbul de adrese prin care s-au denunţat cele două protocoale, în ceea ce priveşte acest protocol ne-au spus că, în opinia lor, este încă valid. Nu a fost o solicitare de a fi denunţat nici din partea Serviciului Român de Informaţii şi nici din partea ICCJ. Că este sau nu valid, că este sau nu interpretat ca fiind valid, este o chestiune pe care fiecare poate să o interpreteze. Ce pot să spun eu şi ceea ce am transmis doamnei preşedinte ICCJ a fost acest lucru: că în opinia Serviciului protocolul pe care noi l-am văzut este încă valid sau că nu a fost denunţat”, a precizat Claudiu Manda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici